Last news in Fakti

27 Март, 2022 09:15 1 695 2

Нидерландия спечели голово шоу срещу Дания, Германия тотално надигра, но би с малко Израел

  • нидерландия-
  • дания-
  • германия-
  • израел-
  • 4:2-
  • 2:0-
  • контроли-
  • контролна среща

Появяването на Кристиан Ериксен след почивката, което датчанинът подпечата с гол, бе истинско събитие

Нидерландия спечели голово шоу срещу Дания, Германия тотално надигра, но би с малко Израел - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Нидерландия победи Дания с 4:2 в приятелска среща в Амстердам. Зрителите на „Йохан Кройф Арена“ видяха четири гола през първото и два през второто полувреме, но истинското събитие бе появяването на Кристиан Ериксен след почивката, което подпечата с гол. Халфът отново облече фланелката на датския национален отбор след получения сърдечен арест по време на мача с Финландия на „Паркен“ по време на Евро 2020.

Домакините поведоха още в 16-ата минута, когато Стивън Бергвайн се възползва от асистенция на Дейли Блинд. Но три минути по-късно „датският динамит“ възстанови равенството чрез Яник Вестергорд.

Преди да изтече половин час „лалетата“ отново излязоха напред в резултата с гол на Нейтън Аке, който реализира след втора асистенция на Дейли Блинд.

Малко преди почивката Мемфис Депай покачи резултата от дузпа.

Две минути след като се бе появил на терена през втората част Кристиан Ериксен се завърна с гол, възползвайки се от подаване на Олсен.

В 71-ата минута Нидерландия намали резултата с втори гол на Стивън Бергвайн. За „лалетата“ предстои контрола на 29 март срещу Германия, докато Дания се изправя срещу Сърбия.

А като стана дума за Германия, немците победиха с 2:0 Израел в първия си мач за 2022 година. Контролната среща се игра на стадиона в Зинсхайм, а отборът на Ханзи Флик стигна до успеха с попадения на Кай Хавертц и Тимо Вернер в края на първото полувреме.

Нападателите на Челси пропуснаха и по няколко положения пред вратата на Офир Марсиано, който е с основна заслуга израелците да не запишат по-тежко поражение. Малко преди последния съдийски сигнал Томас Мюлер уцели гредата от дузпа. Това беше пета победа за германците от общо пет двубоя срещу този съперник, като всички те са били с приятелски характер.

Преди този мач германците постигнаха 7 поредни победи в световните квалификации и безпроблемно се класираха за Мондиал 2022. Израел пък и този път не успя да спечели квота за голям футболен форум, въпреки че беше в една от най-лесните групи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хахахахаахахаха

    0 1 Отговор
    демокрация казвате а? стига само да не се пише против началниците ви !!!