Last news in Fakti

28 Март, 2022 14:59 3 825 10

Нови разкрития около сагата с предполагаемия клуб-фантом, взривил българския футбол

  • радостин василев-
  • футбол-
  • конгрес-
  • бфс-
  • спортно министерство-
  • министър на спорта-
  • стандарт шивачево

Цялата тази информация е достъпна в Търговския регистър, който вписва новия устав на 19 март 2021 година

Нови разкрития около сагата с предполагаемия клуб-фантом, взривил българския футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Сагата с футболния клуб Стандарт (Шивачево) става все по-заплетена, пише Sportal.bg. Припомняме, че през миналата седмица лично министърът на спорта Радостин Василев обяви, че е направил проверка на тима и тъй като има съмнения дали не е клуб-фантом, е сезирал компетентните органи. Василев стори това по сигнал на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов.

От своя страна председателят на УС на Стандарт Динко Николов каза, че клубът не е развивал дейност от 2018-а до 2022 г. и затова не може да участва в конгрес на БФС. От футболния съюз пък са на коренно противоположно мнение и според изпълнителния директор Борислав Попов участието на Стандарт (Шивачево) в извънредния конгрес през октомври 2021 година е законно.

Чисто документална проверка откри следното:

На 5 февруари 2021 г. ФК Стандарт (Шивачево) провежда общо събрание, на което присъстват 13 от членовете на клуба. За председател на общото събрание е избран Динко Николов, а за протоколист - Илия Илиев. Дневният му ред е в четири точки.

Нови разкрития около сагата с предполагаемия клуб-фантом, взривил българския футбол

1. Изменение устава на клуба;
2. Освобождаване член на УС;
3. Избор на член на УС;
4. Избор на председател.

Нови разкрития около сагата с предполагаемия клуб-фантом, взривил българския футбол

Новият устав е приет единодушно с 13 гласа “за” и в него пише следното: Клубът осъществява дейност на спортен клуб в обществена полза, в съответствие с разпоредбите на Закона за физическото възпитание и спорта, за развитието и практикуването на спорта футбол.

Нови разкрития около сагата с предполагаемия клуб-фантом, взривил българския футбол

С пълно единодушие е освободен един от членовете на УС и на негово място е избран друг. По същия начин е избран и председателят Динко Николов, който преди дни каза, че клубът не развива дейност от 2018 година. Другите двама членове на УС са Христо Сосеров и Виолета Атанасова.

Цялата тази информация е достъпна в Търговския регистър, който вписва новия устав на 19 март 2021 година.

На 27 април 2021 година сдружение “Футболен клуб “Стандарт” получава регистрация и в Министерството на младежта и спорта, което е задължително изискване за развитие на спортна дейност. Като представляващ клуба е записан Динко Николов.

Нови разкрития около сагата с предполагаемия клуб-фантом, взривил българския футбол


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мафия

    6 14 Отговор
    Опсссс министърът на Гриша Ганчев на съд и зад решетките. То бива наглост, но такива лъжи да угоди на един мафиот нямам думи.

    Коментиран от #4

  • 2 Мюмюн

    8 0 Отговор
    И ний тука у махалата имами футбулен утбор и му виками "Църен диаманд" щот саму тъмни субекти играйм вав негу. Никаде ни сме са записвали и нищу ни плащами на даржавата кат членски вноз а пък заплати усигуровки данаци-хич биля. Играйм саму срещу другити утбори вав чатварта дивизиа ут селата: Зла булка, Кьораф кон и други пудобни. Наградата за парву мясту винаги е някуй скупен коч, ялова юница, заблудено шиле.
  • 3 1234

    12 3 Отговор
    Престъпниците от синьото БФС продължават да грабят ,там на хранилка е и неграмотното говедо Петър Костадинов от фейксайта проспорт
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Интересчии

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "БФС са мафия":

    Хаха а джуджето от Микре се интересува от национала затова играе с 10 чужденеца😊. А Барбарона и той се интересува от национала затова се отказа от него за да е свеж за Ман Юнайтед, нали трябват кинти.
  • 7 безпартиен

    3 1 Отговор
    Какви са заплатите+премии+ДМС+ всички "екстри" на президента на БФС,заместниците му,членовете на УС,съдийските комисии и колко души "работят" там и получават заплащане????Този въпрос изисква отговор и то веднага!Защото каквото и да Ви говорят,знайте,че става дума за пари!Много пари и то Вашите пари!!!
  • 8 mad forest

    1 4 Отговор
    Освен 1, всички други пишат не по темата, не, не пишат, просто плюят. Оранжади, просто оранжадо!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Алито от София

    3 0 Отговор
    Как пък точно отбор от Сливенко е нередовен, сливенския бъгарин не може да няма пръст в тази измама, трябва да се разследва лечков