Last news in Fakti

30 Март, 2022 17:00 652 6

Иран отново забрани достъпа на жени до футболните стадиони

  • иран-
  • фифа

Страната отново избра страната на религиозните лидери пред директивите на ФИФА

Иран отново забрани достъпа на жени до футболните стадиони - 1
Снимка: БГНЕС

Жените в Иран отново получиха забрана да посещават футболни мачове на стадионите, след като за кратко съоръженията бяха отворени за тях, научихме от Reuters, позовавайки се на публикации в местни медии.

Решението идва в момент, в който дори 2 000 дами бяха ощетени от правото си да подкрепят националния тим в срещата с Ливан, завършила 2:0 за иранците. Въпросните жени не бяха допуснати, въпреки че са си закупили билети за двубоя.

Твърди се, че местните религиозни лидери не одобряват идеята жени да стават зрители на спорт, в който мъже играя по къси дрехи.

ФИФА на няколко пъти издава директиви за отпадане на сексисткото ограничение, но за сега от Техеран демонстрират решимост и противопоставяне.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боби перуката

    4 5 Отговор
    Какво ти разбират женорята от футбол

    Коментиран от #2

  • 2 Съдията Дред

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Боби перуката":

    Ако не е Преслава, как ще танцуваш ?
  • 3 Хомосапиенс

    4 0 Отговор
    Фанатици откачалки.
  • 4 Гост

    0 2 Отговор
    ЕП и САЩ няма ли да се намесят?
  • 5 Шах прийде

    0 0 Отговор
    порядок наведе !
  • 6 Гост

    2 0 Отговор
    Примати от Средните Векове че и по рано...Оставете ги да си живеят живота,щом така им харесва...А щом не им харесва,да клъцнат старейшините...Една......Религия.....мирна....е в центъра на цялата мизерия....