Last news in Fakti

31 Март, 2022 18:00 1 640 3

Фенове на Челси готвят протест срещу кандидат за собственик на клуба

  • челси-
  • роман абрамович-
  • футбол-
  • висша лига-
  • фенове-
  • том рикетс

Идеята е феновете да подготвят плакати и транспаранти, с които да демонстрират отношението си към семейство Рикетс по време на съботното домакинство срещу Брентфорд

Фенове на Челси готвят протест срещу кандидат за собственик на клуба - 1
Снимка: БГНЕС

Фенове на Челси от групата „Ние сме Шед“ излязоха с призив към останалите привърженици за протест срещу Том Рикетс, който е един от големите фаворити за това да придобие клуба.

Идеята е феновете да подготвят плакати и транспаранти, с които да демонстрират отношението си към семейство Рикетс по време на съботното домакинство срещу Брентфорд. Настроенията срещу собствениците на Чикаго Къбс се разразиха, след като бе разпространен мейл, писан от Джо Рикетс – бащата на Том Кикетс, в което той определя мюсюлманите като „естествен враг“.

Различни групи от фенове на Челси веднага реагираха и се обявиха против това клубът им да бъде въвличан в такъв скандал. Заради това американците поискаха среща с представители на феновете още преди крайния срок, в който трябваше да се отправят оферти за Челси. В крайна сметка офертата на Том Рикетс бе селектирана във финалния списък от четири оферти, измежду които ще се бъде избран новия собственик.

„Нека бъде ясно, че не искаме никой, свързван с расизъм, хомофобия, ислямофобия, сексизъм или други фанатизирани възгледи към етническите малцинства, маргинализирани общности или LGBTQ+ общността, да управлява нашия клуб. Посланието, което искаме да изпратим директно до Том Рикетс, членовете на неговото семейство и Кен Грифин, е ясно: дистанцирайте се от фанатиците или се дистанцирайте от Челси“, се чете в изявлението на въпросната фен група.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да да

    2 1 Отговор
    Оххх кукли тепърва колко протести предстоят,това ще е детска игра
  • 2 456 🇩🇪

    4 1 Отговор
    Тепърва ще има протести. Клубът не се продава. 😉
  • 3 ЦК на КПСС

    5 0 Отговор
    аха значи анти мюсюлманите са лоши, а нацките от уркина са добри.