Last news in Fakti

15 Април, 2022 18:34 978 0

Един кандидат по-малко за Челси

  • челси-
  • нов собственик-
  • семейство рикетс

Отказът беше обявен след крайния срок за подаване на оферти за клуба от Висшата лига

Един кандидат по-малко за Челси - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Консорциум, ръководен от собствениците на Чикаго Къбс - семейство Рикетс, се оттегли от борбата за закупуване на английския футболен клуб Челси, съобщиха от американското семейство.

"Става все по-ясно, че някои въпроси не могат да бъдат разгледани предвид необичайната динамика около процеса на продажба. Възхищаваме се на Челси и неговите фенове и желаем успех на новите собственици", казаха те в изявление.

Решението беше обявено след крайния срок за подаване на оферти за клуба от Висшата лига, който се продава от санкционирания руски собственик Роман Абрамович.

Офертата се ръководеше от председателя на Къбс Том Рикетс.

Междувременно правителството на Великобритания обяви вчера, че налага санкции на изпълнителния директор на лондонския футболен клуб Челси Евгений Таненбаум във връзка с руската инвазия в Украйна.

Той ще бъде обект на замразяване на активи и транспортни санкции, което означава, че всеки плавателен съд или самолет, които притежава, наема, контролира или с който оперира, може да бъде задържан, ако влезе в Обединеното кралство.

Санкции са наложени и на Давид Давидович, приближен на собственика на Челси Роман Абрамович.

Британското правителство посочва като причина за санкционирането на Таненбаум и Давидович тяхната тясна обвързаност с Абрамович, на когото Лондон вече е наложил санкции.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА