Last news in Fakti

6 Април, 2022 20:00 811 0

Оливер Кан смята, че Байерн Мюнхен няма да се превърне в училище за таланти на богатите английски клубове

  • байерн мюнхен-
  • оливер кан

„Баварците“ са сред малцината тимове от Европа, които успешно се конкурират във финансово отношение с милиардерите от Англия

Оливер Кан смята, че Байерн Мюнхен няма да се превърне в училище за таланти на богатите английски клубове - 1
Снимка: БГНЕС

Байерн Мюнхен отдавна се превърна в еталон за успешно управляван спортен клуб, но в последните години олигарси от Русия и Близкия Изток наляха милиарди в английския футбол, за да пренаредят фигурите на европейската футболна карта. Изпълнителният директор на „баварците“ Оливер Кан обаче не смята, че отборът му ще се превърне в поредното училище за таланти на английските грандове.

Със сигурност не“, каза Кан в отговор на въпрос от Bild, касаещ именно финансовата мощ на британците, с която редица традиционни европейски грандове се превърнаха просто в поредната стъпка към богатството за младите таланти.

Байерн в момента се намира в своеобразен преходен период, в който Мануел Нойер, Роберт Левандовски и Томас Мюлер играят може би последните си години в професионалния футбол, след като пожънаха безброй успехи в изминалото десетилетие.

Оливер Кан смята, че клубът му скоро отново ще изгради отбор, който да доминира в Европа така, както го правеше при Ханзи Флик и Юп Хайнкес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА