Last news in Fakti

11 Април, 2022 00:00 1 859 6

Барса вече може и да обръща мачове при Шави

  • барселона-
  • леванте

„Каталунците“ триумфираха в дербито с Хетафе

Барса вече може и да обръща мачове при Шави - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона постигна поредна победа под ръководството на Шави, като този път отборът му се наложи да гони обрат за 2:3 при гостуването на Леванте.

Домакините поведоха след дузпа в 52' на Моралес, с няколко минути по-късно Марти застана зад втори пореден наказателен удар, но той не последва примера на своя партньор в атаката и не успя да преодолее Марк Андре тер Стеген.

Шави тогава реши да пусне в игра Педри и Гави, като именно те комбинираха за обрата до 1:2, а преди тях Пиер-Емерик Обамеянг бе изравнил резултата.

Трета дузпа получи право да изпълнява Мелеро и той реализира за ново равенство, като това стана може би единственият мач, в който Барса получава три дузпи срещу себе си.

Люк де Йонг обаче обезсмисли решенията на Хосе Монтеро със съдийската свирка, защото се извиси в 92', за да спечели трите точки за „каталунците“ и то само десетина минути, откакто се появи на терена.

Така Барселона е все по-близо до това да си гарантира мястото в топ 4 на Примера Дивизион, докато Леванте с почти подобна сигурност ще изпадне в Сегунда, ако не се случи някое чудо за клуба до края на кампанията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ники

    4 2 Отговор
    Реал (Мадрид) ще стане шампион на Испания.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Komapak

    1 0 Отговор
    Ооопа Леванте било ама все там....
  • 4 Аралък

    1 1 Отговор
    Хубав мач беше, явно Шави добре пипа нещата в отбора.
  • 5 Аралък

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ники":

    Несъмнено, те водят с 12 точки пред Барселона.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.