Last news in Fakti

19 Април, 2022 09:51 1 825 3

Куп рекорди в Лудогорец: Кирил Десподов с уникално постижение

  • кирил десподов-
  • лудогорец-
  • рекорди-
  • футбол-
  • постижение-
  • рекорд

Футболист №1 на България за 2021 г. стана първият българин, който в две поредни първенства изработва най-много голове за шампионите

Куп рекорди в Лудогорец: Кирил Десподов с уникално постижение - 1
Снимка: БГНЕС

11-ата поредна титла на Лудогорец доведе и няколко много интересни рекорда в българския футбол. Повечето от тях са отборни, но има и едно лично постижение - на Кирил Десподов, съобщава Мач Телеграф.

Футболист №1 на България за 2021 г. стана първият българин, който в две поредни първенства изработва най-много голове за шампионите. И през този сезон, както и през миналия, асистенциите му са 13. Настоящото му постижение няма как да бъде задминато от друг роден футболист на тима от Разград до края на сезона. Другите българи, които са били №1 по голови пасове при шампионски сезони на Лудогорец, са с по 10. Това са Емил Гъргоров (2011/12) и Иван Стоянов (2012/13).

„Орлите“ станаха първият отбор в историята на нашия футбол, който става шампион в три поредни години с треньор от чужбина. През 2020 г. начело беше чехът Павел Върба, преди година наставник на отбора беше Валдас Дамбраускас, а сега е Анте Шимунджа.

Титлата, спечелена през 2021/22, е четвъртата поредна в историята на разградчани, при която треньорът е воден от трима старши треньори в хода на сезона.

Настоящият шампионат е седмият в историята на Лудогорец, в който тимът финишира на първо място, след като е победил поне по веднъж всичките си съперници в първенството.

Освен това 11-ата титла е най-рано спечелената от всички досегашни в историята на „орлите“.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станю от Разград

    3 3 Отговор
    Кви рекорди след като от 7години играят само на село! Поредната платена от домуса статия ли четем?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Stoich

    3 4 Отговор
    Това не е футболен отбор, а бизнес проект. Нямат нито един юноша, а само берачи на банани с български паспорти. Не биха могли да напълнят стадион, даже и 111 пъти шампиони да станат. Затова националният отбор е на това дередже.