Last news in Fakti

19 Април, 2022 11:51 2 238 8

Ужас след Цървена звезда - Партизан: Мъже запалиха бус, пълен с младежи

  • цървена звезда-
  • партизан-
  • футбол-
  • фенове

Шокиращият инцидент се е случил в събота вечерта на пътя за Крагуевац, докато групата се е прибирала в близко село след посещение на голямото дерби на сръбския футбол

Ужас след Цървена звезда - Партизан: Мъже запалиха бус, пълен с младежи - 1
Снимка: БГНЕС

Неизвестни лица със скрити под качулки глави извършиха безцеремонен опит да изгорят живи осем младежи, пътуващи с бус. Най-възрастният пътник е бил на 20 години, а всички останали – на възраст между 16 и 18 години. За зловещия акт разказа шофьорът на превозното средство.

„На шосето ни препречиха пътя, затвориха ни възможността за бягство от всички страни. От пристигналите коли изскочиха около 15 мъже, които си бяха скрили главите под качулки и затова не видяхме лицата им. Те счупиха прозорците на микробуса и хвърлиха вътре запалителни гранати. След това блокираха всички врати, за да не можем да избягаме. Водехме борба за оцеляване и с всевъзможни опити искахме да излезем от горящия бус“, обясни 45-годишният водач Игор Груич.

Ужас след Цървена звезда - Партизан: Мъже запалиха бус, пълен с младежи
Снимка: БГНЕС

Шокиращият инцидент се е случил в събота вечерта на пътя за Крагуевац, докато групата се е прибирала в близко село след посещение на голямото дерби на сръбския футбол между Цървена звезда и Партизан (0:0).

„Беше много страшно. Искаха да ни изгорят живи. На задните седалки някои от младежите спяха и трудно осъзнаха какво се случва. Целият ад продължи около 15 минути. Успяхме да освободим едната врата и да се измъкнем. Никой в буса не носеше фенски атрибути. Не сме провокирали нападението по никакъв начин. Мисля, че засадата беше организирана за някоя друга група, но е станало объркване“, допълни шофьорът.

Ужас след Цървена звезда - Партизан: Мъже запалиха бус, пълен с младежи

„Всичките сме от едно село и искахме заедно да отидем на най-важния мач в сръбското първенство. За първи път наемаме микробус, за да пътуваме до Белград. Аз съм на 20 години и съм най-възрастният групата. Останалите са между 16 и 18-годишни - седем момчета и едно момиче. Не носехме никакви шалове или фланелки на отборите“, разказа един от пътниците пред телевизия „Нова“, но не пожела да разкрие името си и селото, в което живеят.

Всичките девет човека от микробуса са с изгаряния по ръцете и главите. На мястото на инцидента те са получили първа медицинска помощ от изпратена линейка от Александровац, а след това са били транспортирани за допълнителни лекарски грижи в клиниката в Крагуевац.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Американеца 🇺🇲🇺🇲🇺🇲

    12 2 Отговор
    Тук това е немислимо ! Всички дори и малцинствата знаят, че спорта е в полза на младеща , а не повод за фанатизъм.

    Коментиран от #5

  • 3 Aлфа Bълкът

    9 2 Отговор
    И тия маймуни и те се натискат за ЕС? Трябва да забавим по всевъзможен начин влизането на западните Балкани в ЕС, да дръпнем още малко с материала, че да не сме най-бедните!
  • 4 мда

    8 2 Отговор
    Сръбски наркомани. Върнете концлагерите. Там ще ги лекуват такива. Вкарайте ги да работят в някоя леярна да усещат топлото.
  • 5 Кубрат

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Американеца 🇺🇲🇺🇲🇺🇲":

    Хахахаха. Просто тука са мишоци със сърца на врабчета.
  • 6 Тома

    0 4 Отговор
    В буса са били сръбски роми
  • 7 XYZ

    3 1 Отговор
    Сърбите отново показват зверската си същност! Жалко за нашите братя в РСМ, завладяна от сърбите и подвластна на сръбските нрави!
  • 8 Пъци

    2 0 Отговор
    Реда и социалният мир в Сърбия.Не знам дали в България мафията все още си има държава,но в Сърбия си има и фенове