Last news in Fakti

23 Май, 2013 19:00 3 245 2

Закъсняла линейка коства живота на борец

  • борба-
  • линейка-
  • борец
Закъсняла линейка коства живота на борец - 1
Снимка: БГНЕС

47-годишен мъж се строполи по време на тренировка по борба в общинския спортен комплекс "Славейков" в Бургас снощи.

Мъжът издъхна, защото повиканата линейка на бърза помощ се забави повече от 20 минути, информира агенция "Блиц", позовавайки се на flagman.bg.

Инцидентът бе разискван и на днешнто парламентарно заседание. Според министъра на здравеопазването в служебния кабинет Николай Петров нямало забавяне на екипа на Спешна помощ.

Вчера обаче от ръководството на комплекса бяха шокирани, служителите буквално разтреперани разказваха пред репортер на местното издание как са очаквали линейка, но първо пристигнала полицейската кола.

Залата се намира на два километра от МБАЛ-Бургас и на почти същото разстояние от частната болница "Лайф хоспитъл".

Въпреки това обаче полицията пристигнала на мястото на инцидента значително по-бързо от лекарите и се опитали да окажат първа помощ на човека, но при такова състояние е нужна бърза специализирана намеса.

"Треньорите веднага се обадиха на тел.112, но линейката фатално закъсня", разказват очевидци на фаталната случка.

Когато лекарите пристигнали човекът вече нямал пулс и те се заели с попълването на документите по установяване на смъртта, разказаха очевидци.

По думите на министъра на здравеопазването Николай Петров обаче линейката на Центъра за спешна помощ пристигнала за 8 минути.

"Сигналът е получен по разпечатка на тел.112 в 16.27 ч., една минута по-късно, той е получен на тел. 150.  Екипът е тръгнал към мястото 16.29 ч., а е пристигнал в 16.37 ч.", докладва Николай Петров.

Той обясни, че екипът е бил съставен от лекар, медицинска сестра и шофьор, а реанимобилът е имал необходимото оборудване. При пристигането на мястото медиците са констатирали биологичната смърт.

47-годишниият Рамзи Юмер е тренирал към клуба по борба Черноморец. От ръководството на спортния комплекс съобщиха, че осигуряването на медицинско обслужване е грижа на всеки от клубовете, които ползват базата безплатно.

Целият вчерашен ден той е прекарал на тепиха. От сутринта тренирал, после излязъл да обядва и се върнал в залата обратно. Следобед се строполил на земята пред ужасените погледи на треньори и спортисти.

"Не е възможно да си обясним това забавяне на линейката, като се има предвид, че районът е леснодостъпен, в съседство има две училища, до които спешната помощ също трябва да достига бързо", каза управителят на спорен комплекс "Славейков" Велина Арнаудова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Иванов

    0 0 Отговор
    А бе хора, какво значение има на какво разстояние е болницата. Да не мислите, че тм едно хора стоят и чакат телефона да звънне. Лекарите напуснаха България. Малцината остнали не могат да огреят навсякъде. 20 минути е супер бърза реакция. Когато се случи нещо с дете например, минават часове преди да намерят педиатър, ако въобще намерят. За да имаме здравеопазване трябва да привлечем специалисти от чужбина!
  • 2 мария спасова

    0 0 Отговор
    Докога ще им плащаме пари за нови Мерцедеси.Здравната каса е една яма за пари които потъват незнайно къде.Българите имаме право на модерно здравно обгрижване а не на такива комунистически пирамиди.