Last news in Fakti

1 Май, 2022 16:32 804 0

Липсата на държавно финансиране лишава българските щанги от медали на Световното първенство

  • щанги-
  • иван иванов

От една година се водят дела за вписването на новото ръководство

Липсата на държавно финансиране лишава българските щанги от медали на Световното първенство - 1
Снимка: БГНЕС

Българската федерация по вдигане на тежести алармира, че страната ни ще бъде лишена от възможността да се бори за медали на Световното първенство за младежи в Гърция през идната седмица. Националният селекционер Иван Иванов говори пред БНР, за да хвърли светлина върху казуса.

Това неучастие е страхотен удар по българските щанги. Чакахме до последно, но финансиране за националите няма никакво вече 4 месеца и съответно не можахме да платим самолетните билети и настаняването. Състезателите ни, някои от тях на световно ниво дори при мъжете, са демотивирани. От началото на годината те не са получавали заплати и стипендии, а сега са шокирани от факта, че след толкова дълга и качествена подготовка им се отнема възможността да участват на световно първенство и да се докажат“, каза Иванов пред радиото.

Той обяснява, че причината за спрените финанси е в съдебните дела срещу вписването на новото ръководство от 28 май 2021 г. насам. Тогава Ариф Маджид бе избран да замени Неделчо Колев от президентския пост във федерацията, но резултатите биват оспорвани, въпреки че гласовете са 24 срещу 1, а петима делегати са се въздържали от избора.

Иванов призова съдебната и изпълнителната власт да се мобилизират и да решат веднъж завинаги този спор, защото най-потърпевши остават атлетите в един от традиционно най-силните спортове за България.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА