Last news in Fakti

4 Май, 2022 17:54 2 573 6

Радостин Василев се срещна с Карлос Насар и разкри огромна манипулация от Федерацията по вдигане на тежести

  • радостин василев-
  • иван иванов-
  • карлос насар-
  • вдигане на тежести

По-рано министърът бе обвинен, че бави финансирането заради съдебни неуредици

Радостин Василев се срещна с Карлос Насар и разкри огромна манипулация от Федерацията по вдигане на тежести - 1
Снимка: БГНЕС

Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) стана поредната голяма спортна организация у нас, която влиза в директен конфликт със спортния министър - Радостин Василев. По-рано той бе обвинен, че умишлено бави финансирането на в спорта, а това коства медали на страната ни, но днес министърът публикува нови документи, които доказват, че БФВТ публикува манипулативни твърдения.

Държавата е подсигурила финансирането на федерациите много отдавна, но БФВТ е подала своята заявка за получаване на средства едва на 3 май. Това е недопустимо забавяне, което не е по вина на ММС. При тази фактология буди недоумение у мен защо треньорът на националните отбори Иван Иванов на 1 май казва, че нямат финансиране от държавата. Явно той не знае, че към момента на изказването си такова финансиране не е поискано от нас. Заявката от федерацията е подадена на 03.05.2022г., а средства се отпускат само след подадено искане по образец“, пише Василев в профила си във Facebook, като в допълнение публикува и снимка на въпросния документ.

Той също така се срещна с един от най-обещаващите ни атлети в щангите - Карлос Насар, за да го разпита по неговата перспектива на проблема. Оказва се, че Насар никога не е имал намерение да участва на Световното първенство за младежи в Гърция, че дори националният селекционер Иван Иванов е събрал отбора и е потвърдил, че няма да изпраща делегация, защото не очаква някой да се върне с медал. Точно обратното бе заявено от Иванов, като съобщи, че страната ни ще се лиши от редица трофеи от турнира, защото няма пари, с които да изпрати щангистите.

Карлос направи преглед на тренировъчния си план за 2022 г., който федерацията е депозирала в ММС. Насар е категоричен, че подписът под този план не е негов, а някой от БФВТ вероятно го е разписал. В тази връзка ММС ще подаде сигнал до компетентните органи за извършено престъпление“, пише още Радостин Василев по казуса.

Спортният министър заяви, че поема ангажимент за финансиране на отделните атлети, докато казусът с ръководството на БФВТ се реши в съда. В същото време финансирането на федерацията се очаква окончателно да бъде преустановено от 1 юни, ако ситуацията не се промени.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ставри, Привет!

    5 0 Отговор
    След ГЕРБ, където и да бръкнеш - гной тече.
  • 2 милост

    2 0 Отговор
    Язък за момчетата, толкова труд на вятъра заради гладниците,.. и срам
  • 3 Коцалиев

    2 3 Отговор
    Радооо, по голям крадец си и от Кралев, но за разлика от него си и много некадърен.
  • 4 Станко георгиев

    1 2 Отговор
    Радо Гелосаното е марионетка на джуджето от село Микре. Двамата комплексари могат да крадат но не и да работят за България
  • 5 Ром от село Буковлък

    0 2 Отговор
    Ооо Радостин е мой син, затова е малко бакърен на цвят
  • 6 Разбирко

    1 0 Отговор
    Може да е всякакъв, то това което казва министъра е точно така. Не знам повода да плюете просто за спорта.......ааа, тролове, ясно.
    Не виждате ли от федерацията и треньора какви мръсоти и лъжи са въртяли. И тук не иде реч за управлението на държавата, а за конкретен казус. Поискали ли са финансиране-НЕ, лъжат ли, че не им били отпуснати пари неоснователно-ДА, фалшифицирали ли са подписа на състезателя-ДА. Хайде стига с общи приказки, нека гледаме конкретни факти за конкретния случай.