Last news in Fakti

8 Май, 2022 15:52 977 3

Американски фонд повиши първоначалната си оферта за Милан със 100 милиона евро

  • милан-
  • серия а-
  • футбол-
  • redbird capital

Това е почти същата сума, която бахрейнците от Investcorp предлагат – 1,18 милиарда евро

Американски фонд повиши първоначалната си оферта за Милан със 100 милиона евро - 1
Снимка: БГНЕС

Милан най-вероятно ще има нови собственици през следващия сезон, след като хедж фондът Elliott Management води преговори не с една, а с две фирми за продажбата на италианския клуб.

Според MilanNews.it, американският инвестиционен фонд RedBird Capital е повишил първоначалната си оферта от 1 милиард и сега предложението за акциите на „росонерите“ възлиза на 1,1 милиарда евро. Това е почти същата сума, която бахрейнците от Investcorp предлагат – 1,18 милиарда евро.

Ексклузивността на преговорите между бахрейнския фонд и собствениците на Милан е изтекла и сега милиардерите от Близкия изток се опитват бързо да изградят нова и подобрена оферта. Investcorp иска да финансира 400 милиона евро от офертата си чрез заем от американските банки Goldman Sachs и JP Morgan, което семейният хедж фонд начело на „Дявола“ вижда като червен флаг.

RedBird влезе в наддаването за гранда от Милано с увереност и във фонда цари оптимизъм, че ще успеят да „отмъкнат“ от задна позиция Милан.

Във всеки случай Eliott ще се опита да остави клуба във възможно най-добри ръце, за да не петни на собственото си име.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    Абе нещо много як зaпeк ме е хванал, от три дена не съм ходил по голяма нуждa…

    Коментиран от #2

  • 2 Теле

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Може да е от цените в магазините в бг
  • 3 българина

    1 0 Отговор
    казва се враждебно изкупуване от сащ. Краварите превземат ЕК освен политически и икономиочески. Колония ко да прайш.... ше ги търсите руснаците