Last news in Fakti

11 Май, 2022 23:32 2 592 0

Бивша звезда на Барселона призна, че се бори с психически проблеми

  • арда туран-
  • барселона-
  • галатасарай

Темата с менталното здраве на професионалните атлети става все по-актуална

Бивша звезда на Барселона призна, че се бори с психически проблеми - 1
Снимка: БГНЕС

Бившата звезда на Барселона - Арда Тура, направи болезнено признание, че страда от психически проблеми. Той говори по темата по време на университетска конференция в Турция.

Страдах от безсъние с години. Признавам, че спрях да се грижа за себе си. Отдавам го на психическото си състояние. Имаше дълги моменти, в които просто не можех да се възстановя психически“, каза Туран, цитиран от Record.

Бившият турски национал понастоящем играе за Галатасарай, но в миналото блестеше с екипите на Атлетико Мадрид и Барса в продължение на 7 години.

Здравословното му състояние се е влошило, когато е трябвало да напусне Испания и да се завърне в родината си. Именно тогава той е усетил липсата на свобода и загриженост от страна на властите, както сам разказва пред студентите.

Туран по всяка вероятност ще прекрати футболната си кариера след края на сезона, тъй като и без друго контрактът му изтича след по-малко от два месеца.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА