Last news in Fakti

12 Май, 2022 20:32 1 221 4

14-годишна българка записа първите си точки в ранкинга на WTA

  • йоана константинова

Младата ни надежда демонстрира огромен потенциал за старта на кариерата си при жените

14-годишната Йоана Константинова може и формално да е малолетна, но това не ѝ пречи, за да стане официално част от световния тенис елит при жените. Тя си завоюва първите 5 точки за ранглистата на WTA, за да даде официално начало на професионалната си кариера, научихме от БФТ.

Българката прекара почти 3 часа и половина на корта във Варберг (Швеция), за да победи белгийката Мари Беноа с 6:1, 1:6, 7:6(5) в първия кръг на турнира.

Константинова демонстрира страхотен характер, като на няколко пъти трябваше да връща пробиви от далеч по-опитната си опонентка, която в момента заема 338-о място в света.

Във втория кръг Йоана пък ще мери сили с бившата №23 - Мона Бартел. Германката определено разполага с опит, от който нашето момиче ще може да се възползва, за да продължи да развива таланта си.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санчо

    3 3 Отговор
    Браво!
  • 2 Пък

    3 3 Отговор
    изглежда на 45
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 въпросче

    0 0 Отговор
    А дали ще може да изцапка Гришака Димитров?