Last news in Fakti

13 Май, 2022 19:32 924 3

С тържествена церемония бе отбелязан 65-годишният юбилей на Български спортен тотализатор

  • тото

Редица олимпийци, световни и европейски шампиони уважиха церемонията

С тържествена церемония бе отбелязан 65-годишният юбилей на Български спортен тотализатор - 1
Снимка: БСТ

Официално събитие по повод 65-годишния юбилей на Български спортен тотализатор събра на едно място олимпийски, европейски, световни шампиони, бивши и настоящи треньори. С присъствието си уважение към институцията засвидетелстваха представители на Министерски съвет, депутати от различни парламентарни групи, деятели от спортните федерации и много знаменитости.

По време на откриването на празника, изпълнителният директор на Български спортен тотализатор – Александър Тодоров, заяви, че основните цели на новото ръководство се изразяват в присъединяването на държавното предприятие към групата лотарии, организиращи лотарийната игра „Евроджакпот”, инициирането на промени в Закона за хазарта, както и значително увеличаване на броя на тото пунктовете.

Живеем във времена на реформи, които изискват експерти, твърд характер, отговорност и морални хора. Сега, повече от всякога, Българският спортен тотализатор трябва да бъде силен – на такава институция ѝ отива да бъде лидер на пазара“, поясни Тодоров.

Водещи на тържественото мероприятие бяха лицата на Спорт ТОТО – Деян Славчев – Део и Марина Кискинова.

Министърът на младежта и спорта – Радостин Василев, подчерта, че „тази година ще бъде годината на реформите“. В речта си той отбеляза, че предстои да бъдат направени редица модернизации, благодарение на които се цели увеличаване печалбата на дружеството, така необходима за подпомагането на българския спорт и култура.

Гостите на церемонията връчиха на ръководството на държавния хазартен оператор плакети, поздравителни адреси и тематични подаръци.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турчин

    10 1 Отговор
    По Живково време всяка седмица имаше по няколко 6-ци.Даваха 20 000 лева.
    След демокрацията с месеци няма 6-ца.Отгатнете разликите?
  • 2 Унуфри

    2 0 Отговор
    Кой играе тото бре,хора! Пробита институция
  • 3 играта

    3 0 Отговор
    нее задьлжителна тука има тука няма кьде е топчето. мошенници.