Last news in Fakti

17 Май, 2022 22:18 2 477 8

Министър Василев: Утре отнемаме лиценза на една от спортните федерации у нас

  • радостин василев

Спортният министър е напът да предприеме много сериозни действия

Министър Василев: Утре отнемаме лиценза на една от спортните федерации у нас - 1
Снимка: БГНЕС

Една от националните федерации в спорта се очертава още утре да остане без лиценз. Това стана ясно след изказване на спортния министър - Радостин Василев, цитиран от dsport.

Утре ще отнемем лиценза на една федерация. Ще го обявим публично като в продължение на това ще има още федерации без лиценз, но наистина има злоупотреби, които са много сериозни и аз няма да ги оставя“, каза министърът.

Той посочи още, че федерациите по биатлон и шахмат имат проблеми с отчитането на разходите си пред държавата, а тази по автомобилизъм има действаща забрана да провежда състезания.

Конфликтните точки са много през последните месеци. Ако трябва да спекулираме, ще предположим, че федерацията, която ще остане без лиценз, най-вероятно ще е тази по вдигане на тежести, защото именно там преди месец се разрази скандал около финансирането. Националният селекционер Иван Иванов алармира, че няма пари, за да изпрати младежите на Световното първенство в Гърция, а ден по-късно Василев разкри, че изобщо не е имало подобно намерение, а спрените средства са плод на съдебен конфликт около ръководния орган.

Нека все пак да изчакаме до утре, за да разберем официално кой ще бъде санкциониран и коя организация ще остане без лиценз.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герак Митко

    15 2 Отговор
    Махай пияницата и компанията му по бързо.

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Перучи

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Герак Митко":

    Вънка от Бфс
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 кУмУнист

    1 0 Отговор
    Министърче, не взимай ей така лицензи и да оставиш държавата без спортов, а ги съди и докажи, че са крали, хем да можеш ако е така да върнеш парите на държавата, а не просто да ликвидираш даден спорт, че като ви знаеме ка без събрани надлежно и подготвени доказателства действате и приказеате, то няма да се учудя утре да ви осъдят и да им върнете лиценза.

    Коментиран от #8

  • 6 кУмУнист

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Герак Митко":

    Няма право по никакъв начин да се меси в бфс освен да им вземе лиценза иначе фифа и уефа ще ни бият шута. Перуката, че е за махане е факт, но червеното министърче не може да го пипне, колкото и да им се иска на него и шефа му Ганчев да сложат другия послушко барбуков. Срамно за футбола ше е , ако махнем тоя потрес сега и сложим другия потрес бербатов, толкова ли ня а кой да оглави футбола, че трябва да се избира между пияница и чехльо.
  • 7 Мафия

    2 0 Отговор
    Явно някои федерации отказват да се отчитат с 10 % на Ганчев и ги режат. Изобщо не им пука за спортисти, школи, деца, треньоеи важна е парата. Върнахме се в мутренските години на СИК и ВИС или се итчиташ или гориш, години на рекет. Срам ме е от себе си, че гласувах за Петков, за една година съсипа България.
  • 8 Че то какъв спорт

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "кУмУнист":

    има сега в държавата ни? Е, вярно, след отстраняването на руснаци и беларуси можем да се класираме тук-таме на по-челни места /не че преди не можеше и не се е случвало по политически причини/ - но погледнете последното тридесетилетие и го сравнете с която и да е година преди него...