Last news in Fakti

21 Май, 2022 10:40 2 459 7

Левски ще има рекорден бюджет

  • левски-
  • бюджет-
  • пари-
  • футбол-
  • собственост-
  • драган солак

Вече са проведени няколко кръга преговори

Левски ще има рекорден бюджет - 1
Снимка: БГНЕС

Левски ще има рекорден бюджет през следващия сезон, ако се стигне до смяна на собствеността на клуба. Сериозен интерес към мажоритарния пакет акции на "сините" проявява маститият сръбски бизнесмен Драган Солак, пише "Тема спорт".

Той вече има в портфолиото си от компании и футболен клуб от английската Висша лига - Саутхемптън. Солак го контролира чрез фирмата "Спорт Републик" , чийто основен акционер е именно телевизионният магнат. Той държи 80% от дяловете на английския клуб. Наред с това Солак оперира и на българския пазар. Той е собственик на United Group, под чиято шапка е и българският гигант Nova Broadcasting Group, както и VIVACOM.

Вече са проведени няколко кръга преговори между двете страни. От страна на Левски са участвали собственикът Наско Сираков, изпълнителният директор Иво Ивков и треньорът Станимир Стоилов. Представители на Саутхемптън и "Спорт Републик" са били Роберто Галярди и Расмус Анкерсен. Наред с това те са изгледали и финала за Купата на България с ЦСКА. Посредник пък е бил бившият бос на Левски Спас Русев.

Ако се стигне до сделка, Левски ще разполага с много солиден бюджет. "Сините" ще имат сериозни средства, които ще гонят тези, с които оперира хегемонът на родната сцена Лудогорец. Целта ще е "сините" да детронират разградчани и да сглобят отбор, способен да атакува Шампионската лига. Коментирани са суми от над 30 милиона лева. Естествено, първоначалните усилия ще бъдат насочени към покриването на дълговете на клуба, както и по инвестиции в базата. Най-важната задача за треньора Станимир Стоилов пък е построяването на нов стадион. Кандидат-инвеститорите засега са индикирали намерения за наливане на 50 милиона лева за пълното доизграждане на "Георги Аспарухов".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левскар

    7 0 Отговор
    Сега пък Тема спорт. Ако не е Блитц или 7 дни спорт ще са тези. Ако стане добре, но да изгубим като Диксън 6 месеца в очакване да стане чудо ще е фатално. Трябва здраво да се работи ако стане супер ако не здраве да е.
  • 2 Сандо

    2 0 Отговор
    И след 2-3 години,в резултат на какви ли не,вкл. и политически баталии,Левски отново у киреча!Моята надежда е в сегашното предложение,колкото и трудно осъществимо да е в България.
  • 3 фен

    3 4 Отговор
    А задълженията към НАП кога ще си платят левскарите?

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мирише

    1 0 Отговор
    На ПР приказки . Нищо конкретно
  • 6 Джоко

    2 1 Отговор
    30 милиона мечти отново. Тия поне имат нещо зад себе си. Не знаем дали е тяхно но го управляват. В последната година имаше още един мастит бизнесмен с много обещания и рентакарска кола с личен шофьор Джизъса.
  • 7 ААААААААааааааааа

    1 1 Отговор
    Ако баба беше мъжка нямаше да ме има