Last news in Fakti

10 Юни, 2022 15:15 3 195 18

Венци Стефанов: Слязохме под дъното

  • венцислав стефанов-
  • президент-
  • славия-
  • гибралтар-
  • национали

Президентът на Славия коментира поредната прочувка на мъжките ни футболни национали

Венци Стефанов: Слязохме под дъното - 1
Снимка: БГНЕС

Венцеслав Стефанов определи футболистите на националния отбор като основни виновници за срамните резултати. Според члена на Изпълкома на БФС на играчите им липсва спортен морал.

"Вече бяхме казали, че сме стигнали дъното. Сега мисля, че копаем още по-надолу. Слязохме и под дъното! Някъде четох изказване на един футболист след мача с Гибралтар, че те не са виновни. Сигурно са виновни международната криза и войната в Украйна. Не знам вече какво ще си измислят футболистите като оправдания. За мен те са основните виновници. Няма никакво себераздаване у тях, не видяхме никаква битка от тях, не показаха нищо от т.нар. "спортен морал". Не можеш да победиш, дето се вика, една скала. Това е срамно! Наистина сме под морското дъно", коментира пред "Тема Спорт" Венци Стефанов.

"Всичко това идва като последица от факта, че разрешаваме всеки клуб да докарва колкото си иска чужденци у нас. Ето сега има един клуб от Първа лига, в който се подвизават примерно двайсетина чужденци. Един град като Пазарджик, който влезе в елита.... Там май също ще докарат много играчи откъде ли не... Та, по този начин това място ти го обезлюдяваш за млади български футболисти. Като прибавим Разград, ЦСКА и Ботев Пловдив към тях - е, откъде да имаме национален отбор? От Крумовград искат да влязат догодина в Първа лига, дано при тях има повече български футболисти. Сами се обричаме на гибел. Четох за предложението на Ботев да няма ограничение на чуждите играчи. Не искам да споменавам някои неща, че пак ще тръгнат да ме съдят за расизъм. В крайна сметка България е за Българите".

Попитан кой измежду спряганите за нов селекционер Димитър Димитров-Херо и Николай Киров-Белия трябва да застане начело на България, президентът на Славия отговори:

"От тези имена, които споменахте, нито един не ми е фаворит. Няма да казвам кой трябва да поеме националите, че ще му по този начин ще му изям хляба. Според мен този, който е начело трябва да му бъде вменено да започне да гради бъдещ отбор от млади български футболисти. Нашите юноши се класираха за финалите на Европейското първенството до 17 години. Там играха с връстниците си от Франция и Нидерландия, които са бъдещите национали на съответните сили и ще играят в най-големите клубове в света. А нашите момчета ще си отидат някъде във В или Б група, но ще бъдат забравени за българския футбол. Ако не му бъде заповядано на новия селекционер да наложи само и единствено много млади играчи, нямаме никакъв шанс. Нека да останат двама-трима по-читави и интелигентни от опитните, но няма нужда да ходят в Космоса. Да дават всичко от себе си и ако имат някакъв опит да го предадат и той да бъде полезен за младите".


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    21 0 Отговор
    Защо бе венци слязохме под дъното.Вие от бфс нали им усигорявате билети за самолети и хотели значи трябва да бият наред.Цяло поколение футболисти затрихте от некадърност.Оставка

    Коментиран от #5

  • 2 КИРО брейка

    18 2 Отговор
    чичо Венци тебе само Бойко Рашков ще те оправи за далаверите покрай собствеността на Славия след 1992 година
    я кажи на децата как заведе Тиквата при Тодор Живков да му бъде охрана и как стана бензинджия при комунизма!
  • 3 Хахахахаха

    17 0 Отговор
    Нищо, раздай им сега по една лопата да продължават да копаят.
  • 4 венци

    16 1 Отговор
    Усигурихме на футболистите петзвездни хотели с джакузита и еротичен масаж чартарни полети всичко
  • 5 Капитализъм

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тома":

    ... в действие!!! Ами подай си оставката!!! Ама не можеш, защото си капиталист и си плащаш за да седиш там!!! Ако бяхме по времето на Милко Балев, отдавна да са те махнали!!! Щяха да те пратят я в отдел металургия, я в отдел машиностроене за да строиш социализма!!!

    Коментиран от #15

  • 6 А случайно

    18 1 Отговор
    Дали пък няма да му хрумне да намери вината и в скопеното, пияно, некадърно и алчно ръководство на БФС, видна част от което е и самият той?

    Коментиран от #16

  • 7 кУмУнист

    10 1 Отговор
    Абе тлъстюша, значи ти искаш да си продаваш футболистите в чужбина, но от чужбина да не идват тук.
  • 8 БАТЕ ШЕФЕ,

    4 2 Отговор
    СТАНИ ТИ ТРЕН Ю Р НА НАЦ.ОТБОР И СЛОЖИ НА ВСИЧКИ ПОЗИЦИИ САМО ИГРАЧИ ОТ СЛАВИЯ И ДА ВИДИМ КВО ЩЕ СТАНЕ👍П.П.ВСЕКИ КЛУБЕН ОТБОР Е „ФИРМА ”И ВСЕКИ СОБСТВЕНИК СИ НАЗНАЧАВА КАКЪВТО СИ ИСКА ПЕРСОНАЛ
  • 9 Гост

    11 0 Отговор
    "Няма никакво себераздаване у тях, не видяхме никаква битка от тях, не показаха нищо от т.нар. "спортен морал"."
    Венци, отлично знаеш, че сегашните национали са плод на вашето управление - поколението на добутаните до футбола връзкари! Каква "битка", какво "себераздаване", като нямат основни футболни умения, като поемане и отвеждане на топката в празни пространства, търсене на топката в празни пространства, движение и подсигуряване на зони, бързо отиграване на топката, няма игра 1:1.... Та първото полувреме тоя десния бег центрираше топката все на вратаря или никъде, нещо което не се учи в националния отбор, а в школите до 15 г. възраст! Ако ще се "борят" да ходят в други спортове, но това произведохте за 20 г., което няма как да стане по-добро, щото това са им възможностите - радвайте му се!
  • 10 фергюсън

    6 0 Отговор
    Като чуя -футболен резидент , и ми идва да стрелям с калашник безспирно ,а за бат венци , ми идва да бомбардирам със Искендер !!!
  • 11 Благодарение на такива като

    7 1 Отговор
    Шкембестия Венци сме на това дередже. Галфони...
  • 12 Дедо Венци

    8 0 Отговор
    от прост бензинджия стана футболен капацитет. Пародия.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 така еее

    3 1 Отговор
    а едно време говореше срещу Марселиньо ,Барселиньо и Сисиньо.СЕГА И БИВШИТЕ СЛАВИСТИ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ
  • 15 Президент

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Капитализъм":

    Стефанов да си подаде оставка😊😊. От какво? Все едно микренското джудже да подаде оставка. Човека си развива Славия и все още съществува за разлика от ЦСКА която я закриха.
  • 16 Сламка

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "А случайно":

    Е той и Ганчев беше в изпълкома забрави ли? Сега и двамата не са, всеки да си гледа своята градинка а не сламката в чуждото око.
  • 17 питам

    2 0 Отговор
    Господата нарекли се спортни журналисти и специалисти: Защо наричате българските играчи "лъвове"?; Защо поощрявате футболните клубове да купуват на килограм "Футболни гении" от 4-та конгоанска и 6 бразилска лига?; Защо наричате такива слаби отбори като ............... "грандове? и играчите от горепосочените лиги "Звезди"?; Защо търпите такова с десетилетие доказало се некадърно ръководство на БФС?; Защо пишете само това за което ви плащат, а не сте обективни? и т.н.
  • 18 Торба вмирисаня с райна

    1 0 Отговор
    Свиньо гнусна нали ти ревеше и защитаваше перуката, краслива безсрамна измет!