16 Юни, 2022 12:09 1 162 1

Шампионът на Англия гостува на Уест Хям, Ливърпул отново среща новак на старта

  • манчестър сити-
  • ливърпул-
  • авгля -
  • първенство-
  • програма

Това отреди жребият за новия сезон в Премиър лийг, който бе изтеглен тази сутрин

Шампионът на Англия Манчестър Сити започва поредната защита на титлата си с гостуване на Уест Хам на 7 август, предаде Спортал. Големият конкурент на „гражданите“ за първото място в последните години – Ливърпул, пък стартира за пореден път кампанията срещу отбор, който е спечелил промоция за елита. В този случай това е шампионът на Чемпъншип Фулъм. Двубоят на "Крейвън Kотидж" е на 6 август. Това отреди жребият за новия сезон в Премиър лийг, който бе изтеглен тази сутрин.

Челси стартира ерата при новия си собственик с гостуване на Евертън. Тотнъм приема Саутхамптън, а Арсенал гостува на Кристъл Палас в лондонско дерби, което всъщност е и първият мач от новия сезон, защото по програма трябва да се изиграе на 5 август, петък.

Ерик тен Хаг ще дебютира официално като мениджър на Манчестър Юнайтед в домакинство срещу Брайтън.

Новият сезон стартира със седмица по-рано от обичайното заради предстоящото Световно първенство в Катар. Първите мачове ще бъдат в уикенда на 6-7 август, а краят на кампанията ще бъде на 28 май. Сезонът ще бъде прекъснат за около шест седмици на 13 ноември, след като се изиграе 16-ия кръг, и ще бъде подновен на „Боксинг дей“ - осем дни след финала на Мондиала.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    1 0 Отговор
    "Уест Хям" или "Уест Хам" -кое е от двете? За западната шунка става въпрос.