Last news in Fakti

17 Юни, 2022 06:30 774 3

Пашова, Папазов и Баротев ще защитават световната си титла по аеробика

  • пашова-
  • папазов-
  • баротев-
  • спортна аеробика-
  • световно първенство

Те спечелиха квалификациите в категория тройки на световното първенство

Пашова, Папазов и Баротев ще защитават световната си титла по аеробика - 1
Снимка: айт на Съюза по аеробика

Защитаващите титлата си от Баку 2021 - Дарина Пашова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев, спечелиха квалификациите в категория тройки на световното първенство по спортна аеробика за мъже и жени в португалския град Гимараеш, предаде БНР.

Българите изиграха силно съчетанието си и получиха оценка от 20.355 точки, от които 9.2 за артистичност. Те влизат на финалите с първа оценка и отново ще спорят за златното отличие.

На второ място са представителите на Унгария Даниел Бали, Фани Мазаш и Балаж Фаркас с 20.338 точки, а трети са румънците Даниел Тавок, Мируна Йордаче и Габриел Бочер с 20.188 точки.

В категория индивидуално Борислава Иванова записа своя дебют при жените. Европейската шампионка за смесени двойки при юношите и девойките получи оценка 18.850 и остана на десето място и не се класира за финалите.

С първа оценка след квалификациите е украинката Анастасия Курашвили с 19.750 точки.

Утре първенството продължава с квалификациите в останалите категории - индивидуално мъже, смесени двойки и групи. България ще бъде представена от Христо Манолов (индивидуално) и смесените двойки Антонио Папазов/Ана Мария Стоилова и Борислава Иванова/Христо Манолов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Георги

    0 0 Отговор
    Тъп спорт,кой го гледа това?
  • 3 въпросче

    0 0 Отговор
    Това световно първенство по спортна аеробика за мъже и жени в португалския град Гимараеш, по БНР ли го предават?