29 Юни, 2022 18:03 1 377 3

Едмонд Назарян се прицели в световната и олимпийската титла по борба

  • едмонд назарян-
  • борба

Българинът вече покори Европа с триумфа си снощи

Едмонд Назарян се прицели в световната и олимпийската титла по борба - 1
Снимка: БГНЕС

Новопровъзгласеният европейски шампион за юноши до 63 кг. по борба в свободен стил - Едмонд Назарян, си постави висока цел пред себе си, след като недвусмислено доказа, че е №1 в Европа. Той вече иска да покори света и олимпийските игри.

Чувствам се супер! Дойдох за златото и го взех! Нямах притеснение на финала, вече съм се борил на тази възраст. Знаех, че трябва да бъда максимално концентриран, да не се отпускам. Вече имам европейски титли във всички възрасти, сега започвам световните... И после олимпийската. Не мога да кажа кой медал ми е по-значим. Всеки си има своята цена – постигнати са с много труд. Всъщност това европейско първенство, а и всички предстоящи турнири, са подготовка за световното първенство при мъжете. Сигурен съм, че с добри тренировки ще успея да сбъдна поредната си мечта“, каза той пред сайта на Българската федерация по борба.

Изглежда Едмонд е твърдо решен да върви по стъпките на баща си - Армен Назарян. Той има две олимпийски титли и още няколко световни, когато бе в активната част от своята кариера на борец.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Брадър

    3 8 Отговор
    И като се събуди кво стана ?
  • 2 браво, Едмончо

    5 7 Отговор
    Виж, в даден момент да не се сетиш, че си арменче! Като Наум Шаламанов!Което е съвсем в реда на нещата!!Мащехата майка не става!
  • 3 безпартиен

    5 1 Отговор
    Поздравления и за треньора двукратен световен и двукратен европейски Емил Иванов!Поздравления и за треньора в нац.отбор също световен и европейски Братан Ценов!Да сте здрави и да продължавате да давате на младите всичко което можете!