Last news in Fakti

8 Юли, 2022 18:03 746 3

Съдът оневини Сеп Блатер и Мишел Платини по делото за корупция

  • мишел платини-
  • сеп блатер-
  • фифа-
  • уефа-
  • корупция

Французинът получи €2 млн. със задна дата, за които се твърдеше, че са рушвет

Съдът оневини Сеп Блатер и Мишел Платини по делото за корупция - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на ФИФА - Сеп Блатер, и бившият ръководител на УЕФА - Мишел Платини, изчистиха имената си по едно от делата им за корупция в Швейцария, научихме от Sky Sports.

Обвинението твърдеше, че французинът е получил €2 млн. под формата на рушвет, за да подкрепи поредната кандидатура на швейцареца за най-сисокия пост в световния футбол. Оказва се обаче, че няма доказателства за подобна манипулация, а сумата е била дълг на световната централа към бившия консултант, който се е споразумял да получих хонорара си със забавяне, за да облекчи финансите на организацията.

Съдът призна доказателствата за потока на парите, но прие аргументите на защитата, че Платини и Блатер просто са изчистили стари сметки.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH

    14 0 Отговор
    Силно вЕрваме и на двамата, изобщо не са корумпирани (корабче в окото ми плава ли)...
  • 2 едва дишаш но лапаш

    7 0 Отговор
    Некой питаше за западните " ценности " , ето една незначителна илюстрация . " Истински " ценности , лапаш милиони и после се оригваш доволно.
  • 3 Иван

    5 0 Отговор
    Футболът и у нас, и по света тъне в корупция. Това е общоизвестно.