Last news in Fakti

9 Юли, 2022 10:55 1 076 0

Добри новини за Йордан Минчев

  • йордан минчев-
  • баскетбол-
  • национал

В средата на август националите ще заминат за приятелски турнир в Пардубице

Българският национал Йордан Минчев се е разминал с тежка контузия след последния мач на “лъвовете” срещу Босна и Херцеговина. Крилото получи травма в началото на третата четвърт, когато стъпи върху крака на съперников състезател и увреди глезена си.

Нараняването обаче е леко, като най-вероятно Минчев ще бъде на линия за началото на подготвителния лагер в Панагюрище в първите дни на август, предава Sportal.bg.

23-годишният баскетболист взе участие в последните два мача на българския национален отбор в първия етап на квалификациите за Мондиал 2023. Срещу Литва Минчев записа 9 точки и 4 асистенции на сметката си, а срещу Босна и Херцеговина овладя 8 борби за 17 минути, преди да напусне терена принудително поради въпросната контузия.
Преди няколко дни пък стана ясно, че българинът, който завърши сезона с отбора на Левски, ще се завърне в Унгария за началото на следващата кампания.

Минчев е подписал договор с Атьомерому Пакш, където ще има основна роля. Както е известно, през миналия сезон 206-сантиметровото крило игра за друг унгарски клуб - Орошлани, преди да получи контузия и да се завърне обратно в Левски.

В средата на август националите ще заминат за приятелски турнир в Пардубице, където ще се изправят срещу Хърватия и домакините от Чехия. След това селекцията на Росен Барчовски ще довърши подготовката си за ЕвроБаскет 2022 в Самоков. Европейското първенство започва на 1 септември, когато "лъвовете" ще премерят сили със световния шампион Испания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА