16 Юли, 2022 10:45 2 055 3

Анди Руис има намерение да атакува пояса на Тайсън Фюри

  • анди руис-
  • тайсън фюри-
  • wbc-
  • бокс-
  • спорт

Мексиканската звезда се завръща на ринга през декември срещу Луис Ортис с идеята да възстанови репутацията си след загубата от Антъни Джошуа през 2019 г.

Анди Руис има намерение да атакува пояса на Тайсън Фюри - 1
Снимка: БГНЕС

Анди Руис Джуниър обяви, че има намерение да се бие за титлата на WBC, ако настоящия ѝ носител Тайсън Фюри потвърди решението си да се оттегли и я оваканти. Мексиканската звезда се завръща на ринга през декември срещу Луис Ортис с идеята да възстанови репутацията си след загубата от Антъни Джошуа през 2019 г. От онзи реванш с Ей Джей, в който Руис загуби, той е излизал на ринга само веднъж – срещу Крис Ореола и спечели по точки.

В момента Фюри е носител на титлата на WBC при най-тежките, а това е единственият пояс, който Анди Руис Джуниър не е печелил в кариерата си.

„Аз имам мисия. Искам да взема този зелен колан. Само той ми липсва“, обяви Руис в интервю пред Ели Секбах. „Не знам какво ще стане и дали Тайсън Фюри ще оваканти титлата и не знам, кой ще е човека, който ще опита да я спечели след това. Но това е моята мисия сега. Да я спечеля. След това мога да се оттегля“, допълва мексиканецът.

Ако Фюри оваканти титлата има няколко бойци, които веднага биха искали да се бият за нея. Включително Дионтей Уайлдър, който е претендент №1 в момента в ранглистата на WBC.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Абе нали уж щеше да пребива Коврети? Момчето май изобщо не разбрало, та си решило да направи смислен мач.
  • 2 Тото 1 и Тото 2

    1 1 Отговор
    Как така няма да има бой с Кобрата ? Няма ли и той да ПРОДЪЛЖАВА НАПРЕД ?
  • 3 кумчо ВЪЛЧО

    0 0 Отговор
    Тоз няма да е никакъв боксьор , ако не е бил Пулев !