Last news in Fakti

16 Юли, 2022 11:30 1 014 0

Росен Барчовски: Въобще не ми е хрумвало да откажа покана от ЦСКА

  • росен барчовски-
  • баскетбол-
  • спорт-
  • цска

Бил съм в ЦСКА, когато е имало силна организация, когато е имало и фалити, когато се появиха хора, които направиха всичко възможно да унищожат клуба

Росен Барчовски: Въобще не ми е хрумвало да откажа покана от ЦСКА - 1
Снимка:

Селекционерът на националния отбор по баскетбол - Росен Барчовски, е новият треньор на БК ЦСКА. "Червените" се завръщат в НБЛ. Специалистът разкри, че поне до Нова година ще съвместява двете длъжности. Барчовски сподели, че все още няма нищо конкретно за трансфер на капитана на Левски Чавдар Костов.

„Развълнувам съм. Това е свещена фланелка. Почти никой от вас не знае, че преди имаше такава традиция, когато един спортист направи бенефис и предава фланелката си на някой от младите играчи. При мен се случи така, че Петко Маринов ми предаде своята фланелка. Това е емоционален момент за мен", започна Барчовски, който получи фланелка с №6 от президента на БК ЦСКА Роберт Гергов.

"Аз съм преживял цялата история заедно с Роберт, Сашо и много хора. Бил съм в ЦСКА, когато е имало силна организация, когато е имало и фалити, когато се появиха хора, които направиха всичко възможно да унищожат клуба. Усилията на Сашо са уникални, за да се стигне до едно прекрасно съоръжение. 13 години нямаше мъжки отбор, сега имаме щастието това да се случи. Въобще не ми е хрумвало да откажа тази покана. Осъзнавам отговорността да се прави нов отбор, без да е имало такъв. С името на ЦСКА и тези възможности няма как да няма големи амбиции. Не съм се замислял секунда. Сега започвам да разбирам трудностите пред нас”, каза Барчовски.

„Разговарял съм с президента на федерацията и продължава да си изпълнявам ангажиментите в националния отбор. Това е очакван акт. Не е проблем и не мисля, че ще ми създаде трудности. Ще съчетавам и двете неща поне до Нова година”, обяви той.

„Нищо не мога да кажа за селекцията. Всичко това са само вероятности. Нямаме подписан договор с Чавдар Костов. Плановете започват с българи. Ще направим всичко възможно максимален брой българи да вземем. Където не успеем, ще вземем чужденци. Треньорският щаб – Даниел Клечков, Георги Давидов. Медицинският щаб е от националния отбор. Мениджърите звънят, пишат. Този период бях го позабравил".

„Изключително важно е завръщането на ЦСКА. Баскетболът в годините назад беше централизиран в София. Дербито ЦСКА – Левски във всеки един спорт носи особен заряд. Огромна е ползата, най-вече за децата. Аз съм тренирал с децата и след това сме оставали да гледаме Петко Маринов, Румен Пейчев. Това ни е стимулирало да вървим напред", заяви Барчовски.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА