Last news in Fakti

20 Юли, 2022 23:33 1 099 3

От женски футбол се интересуват едва между 3,3-4,2% от почитателите на FIFA 22

  • fifa 22-
  • ea sports

Над 9 млн. копия от играта са продадени през изминалите 10 месеца

Най-популярният футболен симулатор в света - FIFA 22, официално се радва на огромен успех в световен мащаб, но това далеч не е благодарение на въвеждането на женския футбол в играта. По данни на PSNProfiles, цитирани от Hicomm, между 3,3-4,2% от всичките притежатели на играта са се възползвали от тази възможност.

Данните са взети от конзолите Xbox, PlayStation и Steam, като в това число не влиза единствено Nintendo, тъй като платформата не поддържа опцията за „награждаване“ на различни специфични дейности в компютърната игра.

Официално компанията EA Sports е продала над 9 млн. копия от симулатора за изминалите 10 месеца, а изиграните футболни срещи наброяват над 460 млн.

До известна степен това дава отговор на въпроса - защо женският футбол е по-нископлатен от мъжкия. Оказва се, че една от най-заклетите групи почитатели на спорта има категорични предпочитания. И все пак е редно да отбележим, че FIFA 22 предлага единствено възможността за игра с националните формации при жените, докато при мъжете са налични са налични над 30 клубни шампионата с повече от 700 тима в тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еххх

    1 1 Отговор
    То явно мъже вече не останаха..!
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    ФУТБОЛЪТ сана корупция черно тото
  • 3 Пари за това, пари за онова

    1 1 Отговор
    Само е пропуснат факта, че за да играеш Фифа22 трябва да имаш доста мощен компютър, големи изисквания, голямо чудо, играйте си я.....