Last news in Fakti

2 Август, 2022 20:33 886 1

Почетино: В ПСЖ титлата и купата нямат никакво значение. Важна е само Шампионската лига

  • маурицио почетино-
  • псж

Аржентинецът потвърди това, което всички вече знаем за „парижани“

Почетино: В ПСЖ титлата и купата нямат никакво значение. Важна е само Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Маурицио Почетино официално е безработен от около месец, след като бе уволнен от ПСЖ. Той обаче реши да потвърди това, което всички в света на футбола знаем, но никой от представителите на клуба не потвърждава публично. А именно, че собствениците държат на всяка цена да бъде спечелена Шампионската лига.

Проектът в ПСЖ не се крепи върху търпението, а с времето то става все по-малко, докато изискванията растат, независимо от обстоятелствата. Доминацията в първенството и домашните турнири направиха така, че феновете да не ги приемат на сериозно. Тази година спечелихме десетата титла, като така изравнихме Сент Етиен, като двата най-титулувани клуба в страната. Не са 50 титли, а само десет. Разбирате за какво подценяване става дума. Триумфът се приема за нещо задължително, а провалът е равносилен на катастрофа. Това отнема вълнението от спечелването на първенството и купата. Всичко е фокусирано върху Шампионската лига, а това няма как да не те разсейва“, каза Почетино пред Infobae.

ПСЖ стигна до един-единствен финал в турнира през сезон 2019/20, когато изгуби от Байерн Мюнхен. Година по-късно се добра до полуфиналите, а преди това никога не бе прескачал фазата на 1/4-финалите. В същото време арабските собственици инвестираха над €1,4 млрд. за нови футболисти, които трябваше да гарантират титлата от най-престижния клубен турнир, но не би.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леганеси

    2 1 Отговор
    Меси провали ПСЖ в Шампионската лига.