Last news in Fakti

1 Юли, 2013 02:58 2 296 1

Бразилия попиля кошмарно слаба Испания на финала

  • бразилия-
  • испания-
  • купата на конфедерациите
Бразилия попиля кошмарно слаба Испания на финала - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Бразилия стана новият стар носител на Купата на Конфедерациите.

Тимът на Луис Фелипе Сколари разгроми с класическото 3:0 настоящият световен и европейски шампион Испания на финала на турнира.

"Селесао" предложи страхотен футбол и доказа, че за това издание на КОНКАКАФ остана без конкуренция. Неймар и компания развинтиха оспаната испанска отбрана и показаха, че стилът на "Ла Фурия' лесно може да бъде блокиран - чрез тотална преса през всичките 90 минути.

Спадът в тонуса на момчетата на Висенте Дел Боске срещу Италия днес ескалира и като че ли испанците не бяха на себе си, показвайки най-лошата си игра от 29 срещи насам.

70 000 зрители на митичния "Маракана" в Рио де Жанейро видяха обновения състав на Бразилия в най-добрата му светлина и имат всички основания да са оптимисти преди Мондиал 2014, на който страната на кафето също ще е домакин. Резултатът откри още във 2-ата минута Фред след разбъркване в наказателното поле, при което нападателят успя да се разпише от паднало положение.

Младата звезда на "жълтите" Неймар направи 2:0 минута преди почивката с страхотен шут с левия крак, който не даде никакъв шанс на Касияс. Бившият футболист на Сантош получи добър пас от Оскар и с мощен шут под гредата не остави шансове на Икер Касийяс.

Две минути след подновяването на играта, Фред подпечата триумфа на своя тим, оформяйки класическото 3:0 и донасяйки трофея на "Селесао" за втори пореден път.

Испания от своя страна изглеждаше безпомощна и идеите в атака тотално отсъстваха.

"Ла Роха" все пак имаше шанс да се върне в мача, но Серхио Рамос пропусна да вкара дузпа малко след 3-я гол на бразилците. Нарушението беше отсъдено за нарушение на Марсело, който се върза на елементарен финт на Хесус Навас внаказателното поле. Защитникът на Реал (М) обаче за втори път изпълни 11-метров наказателен удар, който ще се помни дълго време от всички, стреляйки вляво и пропускайки дори да улучи вратата зад Жулио Сезар.

Припомняме неговия кошмарен пропуск на 1/2-финала на Шампионската лига през 2011, когато Реал (М) отпаднаха след загуба от Байерн (М), а дузпата на Рамос бе безобразно изпълнена.

Това бе финалният акорд, който сложи край на яловите опити на испанците да вкарат поне почетен гол в двубоя.

Така те остават единствено без тази титла сред трофейте си и ще бъдат с паднал морал преди предсточщото Световно първенство, което ще се проведе именно в Бразилия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 skier

    0 0 Отговор
    нямам думи