Last news in Fakti

1 Юли, 2013 18:26 1 149 0

Купата на бразилците (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • бразилия-
  • купа на конфедерациите-
  • неймар
Купата на бразилците (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: ЕПА/ БГНЕС

Турнирът за Купата на конфедерациите приключи. Спокойно можем да го прекръстим на Купата на бразилците. „Селесао“ безпроблемно се справи с конкуренцията на едни от най-добрите отбори в света и заслужено се окичи със златото. Възпитаниците на Фелипе Сколари играха крайно амбицирани, сякаш това е финал на Световно първенство. Сериозна заявка за бъдещия Мондиал? Времето ще покаже.

Турнирът в Бразилия ще се запомни с няколко неща. Първото, и основно, е протестът, който заля улиците на южноамериканската държава. Хиляди излязоха, за да изразят мнението си за случващото се в страната – а каква по-добра трибуна от тази? Активистите искаха да бъдат дадени повече пари за образование и здравеопазване, както и по-здрави мерки срещу корупцията в южноамериканската държава.

В чисто футболен аспект, бразилците бяха обединени. Народът преоткри своите любимци и танцуваше самба след головете на „Селесао“. Всичко това бе далеч от онази унилост и безнадеждност през юни срещу Англия. Бразилците сякаш повярваха, че отборът им има сили да постигне нещо голямо.
„Когато сме единни, сме силни. Не само на терена, но и извън него“, категоричен бе Сколари.

Звездата на Неймар на международно ниво също изгря. Феновете на Барселона са наблюдавали със задоволство изявите на новата си покупка. Играчът бе избран за най-добър футболист на турнира, след като помогна с 4 гола на своя тим да триумфира. Неймар получи „Златната топка" на Адидас, изпреварвайки във вота испанския халф Андрес Иниеста, с когото ще бъде съотборник през следващия сезон в Примера дивисион.

Испания разочарова с играта си на финала, но цялостното представяне на тима в турнира бе на ниво. Фернандо Торес стана голмайстор с 5 отбелязани гола. Италия взе бронза, побеждавайки Уругвай след изпълнение на дузпи в малкия финал. Таити също взе участие в надпреварата, която за тях бе по-скоро колко гола ще допуснат. За четири мача им бяха вкарани 24 гола. Вижте и най-красивите попадения на турнира:
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА