Last news in Fakti

14 Септември, 2022 17:33 861 0

Отложиха и дербито между Арсенал и Манчестър Сити

  • арсенал-
  • манчестър сити-
  • висша лига-
  • лига европа-
  • уефа-
  • кралица елизабет ii

Траурът за кралица Елизабет II създаде истински хаос в програмата на английските клубове

Отложиха и дербито между Арсенал и Манчестър Сити - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на английската Висша лига реши да отложи дербито между Арсенал и Манчестър Сити, което бе насрочено за 20 октомври. Причината е, че се създава конфликт с програмата на европейските клубни турнири.

„Артилеристите“ ще трябва да играят отложената си среща срещу ПСВ Айндховен от Лига Европа на 19 октомври, тъй като мачът няма да може да се състои по програма на 15 септември. Това стана благодарение на хаоса, който настана след смъртта на кралица Елизабет II, обявеният 10-дневен траур и ангажирането на почти целия полицейски ресурс около погребението на британския монарх.

УЕФА съгласува решението си с Висшата лига, но сега тепърва предстои от английска страна да решат кога точно ще се изигра дербито между отборите на Микел Артета и Хосеп Гуардиола. Подобно решение очакват още куп други мачове от шампионата.

Междувременно фенове на Байерн Мюнхен разпънаха протестни транспаранти по време на мача от Шампионската лига срещу Барселона, които гласяха, че не е редно футболът в цяла Европа да търпи подобни промени заради кончината на британски политик.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА