Last news in Fakti

14 Септември, 2022 23:59 1 502 5

Два мига на вълшебство спасиха Манчестър Сити от срамна загуба в Германия

  • манчестър сити-
  • борусия дортмунд-
  • шампионска лига

Съвсем очаквано единият дойде от Ерлинг Холанд

Два мига на вълшебство спасиха Манчестър Сити от срамна загуба в Германия - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити постигна знаменит обрат над Борусия Дортмунд за успеха си с 2:1 във втория кръг от груповата фаза на Шампионската лига.

Два мига на вълшебство спасиха „гражданите“ от мач, който можеше да се превърне в един от най-срамните в кариерата на Хосеп Гуардиола. И не, причината не е, че „жълто-черните“ са отбор, от който е срамно да загубиш, а, че преди изравнителното попадение англичаните нямаха точен удар в продължение на цели 80 минути.

Точно тогава обаче Джон Стоунс вкара невероятен за своите стандарти гол извън наказателното поле. Централният бранител по изключение бе поставен на десния бек в този мач, но в онази минута се озова на около 22-23 метра от гол линията, за да стреля мощно в близкия ъгъл и да препарира Александър Майер на вратата му.

Преди това Джуд Белингам бе дал аванс на гостите с гола си с глава и всичко изглеждаше така, сякаш денят е идеален за победа на Борусия срещу може би най-скъпия отбор в света в момента.

Ерлинг Холанд пък бе човекът, който донесе втората магия в акомпанимента на Жоао Кансело, разбира се. Норвежецът скочи в нещо като въздушен шпагат, за да отиграе кълбото с пета, търсейки центрирането от около 30 метра с външен фалц на португалския си съотборник. Изпълнението със сигурност ще се превърне в един от кандидатите за гол на сезона в турнира.

В крайна сметка Манчестър Сити продължава серията си без загуба във всички турнири, докато Борусия Дортмунд е все същия колеблив тим, който може да спечели, но и да загуби всеки един мач срещу всеки един съперник.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    11 0 Отговор
    Сичко мнооо убаво, ама мачът беше в Англия! Янкулов, събуди се! 😀😀😀
  • 2 Жозефино

    8 0 Отговор
    Муаааааахаахааааа. Манчестър все още си е в Англия, мисля аз! Еваларка, ЯнкулоФ!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Одит

    0 0 Отговор
    Глупаво заглавие: Срамна загуба…. Не, това е велика победа на духа. Който не разбира от футбол по добре да не пише глупости. Мачът се играе до последния съдииски сигнал Дениславе!