23 Септември, 2022 23:49 5 625 8

България се съживи с най-изразителната си победа от година насам

  • българия-
  • гибралтар-
  • лига на нациите

„Лъвовете“ запазиха шансове за класиране на второто място в групата

България се съживи с най-изразителната си победа от година насам - 1
Снимка: Shutterstock

Българският национален отбор по футбол постигна най-голямата си победа от онова 4:1 над Грузия преди година в приятелски мач, като този път срази с 5:1 отбора на Гибралтар в Лигата на нациите.

Младен Кръстаич дебютира с успех начело на „лъвовете“, въпреки че традицията тимът ни да получава голове скоро след като повече се запази.

Валентин Антов откри резултата след изстрел с глава при центрирането от корнер на Филип Кръстев в 23', а Рой Чуполина стори същото само три минути по-късно.

Новопровъзгласеният капитан - Кирил Десподов, върна аванса на българите в 36', материализирайки игровото предимство на нашия тим.

След почивката Радослав Кирилов и Илиян Стефанов на практика обезсмислиха мача за гостите още до 55', но за българските национали имаше огромно значение да възвърнат отдавна загубеното си самочувствие.

Крайният резултат бе оформен от Марин Петков в 81' след страхотна асистенция на Кирилов, за да видим тази толкова изразителна победа.

Важно е да отбележим, че срещата се игра на „Хюфеварма Арена“ в Разград, където се събраха едва около 2 хил. зрители, а и теренът видимо бе в ужасно състояние. Въпреки това обаче България може да се похвали с една добра и резултатна игра срещу отбор, който за съжаление вече е считан за равностоен на нашата класа и потенциал.

„Трикольорите“ сега имат една последна задача преди да изпратят поредния сезон от Лигата на нациите, а именно да се приберат от Скопие в понеделник с 3 точки, за да се доберат до второто място в група, и да запазят позицията си в 4 урна за европейските квалификации.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голем смех

    21 3 Отговор
    Абе, там не ни се дадоха, ама тук постигнахме историческа победа. Ю-на-ци!
  • 2 Сега пияни от щастие

    17 4 Отговор
    В понеделник пияни от мъка
  • 3 СЗО

    25 3 Отговор
    Сега собственика на стадиона ще бъде ли глобен за лошия терен, питам аз.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Няма такава държава

    13 2 Отговор
    Незнам за нашите но догодина англета в Б група мале срам
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 6 Отговор
    БРАВО ЮНАЦИ БЪЛГАРИ
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    БРАВО ЮНАЦИ