Last news in Fakti

27 Септември, 2022 13:22 2 620 4

Вижте в каква група може да се падне България по пътя към Евро 2024

  • евро 2024-
  • футбол-
  • национален отбор

България ще е в четвърта урна след двете победи над Гибралтар и Северна Македония

Вижте в каква група може да се падне България по пътя към Евро 2024 - 1
Снимка: БГНЕС

На 9 октомври 2022 г. ще се тегли жребият за квалификационните групи, които трябва да изпратят 20 участника на Евро 2024 в Германия. Седем от тях ще са с по 5 отбора, а останалите 3 - с 6, пише sportal.bg.

България ще е в четвърта урна след двете победи над Гибралтар и Северна Македония. За да се класираме на европейското, трябва да сме на първо или второ място в нашата група, но до голяма степен това ще важи и от жребия на 9 октомври.

Ето две примерни групи - една кошмарна и друга, която ни дава значително по-големи шансове за едно от първите две места:

Приемлива група:

Унгария или Полша (водач на група), Финландия (втора урна), Армения или Черна гора (трета урна), БЪЛГАРИЯ, Гибралтар (пета урна)

Кошмарна група:

Испания или Италия (водач на група), Англия или Франция (втора урна), Швеция (трета урна), БЪЛГАРИЯ, Словакия (пета урна)


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да не се залъгваме!

    10 0 Отговор
    Не можем да играем срещу отбори които тичат 90 минути! Но поне да се обиграва отбора, и да се назначи психолог който да ги предпази да не се главозамаят като божинката, перуканчето, богоизрисувания! Че после да приключват с футбола 10 години след като той е приключил с тях!
  • 2 Един друг

    2 1 Отговор
    Много е ниско нивото с изключение на Десподов.Та каква група - няма значение просто сме за срам.Най-умните и кадърни българи напуснаха страната.Сега нищо не идва от долу щото такова е останало.Но и става въпрос и за страхотна простотия сред треньори, управници заедно и с безпаричие заради кражбите.Бивши футболисти футбол на една държава не могат да управляват.Това си е бизнес за паметни и учени хора.Треньори с езици и школи по Европа след тест за образование и интелигентност.Лекари и кондиционери също изучени в Европа.И тогава пари от държавата.Иначе остава само писане приказки и пране на пари от на едни бандити.
  • 3 Кокала

    5 0 Отговор
    Тия селяни да отиват в Биад и да си плащат сметката сами.
  • 4 в-к Старт

    0 0 Отговор
    Каквато и да е групата, няма кой да ни бие по идиотски изкарани картони в централната зона и в самото начало на мача!