5 Октомври, 2022 00:05 2 564 1

ВАР разплака Барселона на „Сан Сиро“

  • интер-
  • барселона-
  • шампионска лига

„Каталунците“ са изправени пред угрозата от ново отпадане от Шампионската лига

ВАР разплака Барселона на „Сан Сиро“ - 1
Снимка: БГНЕС

Интер триумфира с 1:0 над Барселона, но не и без помощта на видео-асистент-реферите на „Сан Сиро“, защото две ключови ситуации решиха развоя на срещата.

В едната ситуация гол на „каталунците“ бе отменен заради игра с ръка на Ерик Гарсия при 1:0. Педри миг по-късно прати кълбото в мрежата, но повторенията доказаха, че топката се плъзна по ръката на испанския бранител преди да се озове в краката на неговия колега. Неприятното при тази ситуация е, че прекалено често виждаме различна трактовка на съдиите за съвсем сходни ситуации.

Съдбата ни даде възможност, за да се убедим в това в добавеното време на втората част, когато Дензел Думфрис сякаш на свой ред игра с ръка в своето наказателно, за да спре опита на Ансу Фати да стреля. ВАР преразгледа ситуацията, но не се реши да подскаже на Славко Винчич, че е редно да посочи бялата точка. Силата и видимостта на докосването бяха почти напълно съизмерими с тези на Гарсия, но с тази разлика, че веднъж се съблюдаваше за нарушение в атака и веднъж в защита. Оказва се, че в очите на съдиите това има значение, макар в нашите това далеч да не е справедливо.

Единственият гол междувременно в мача стана дело на Хакан Чалханоглу в последните секунди на първата част след удар от дистанция в класическия стил на турчина.

Двата отбора обаче не предложиха най-зрелищния мач, но важното е, че трите точки отиват в актива на Интер и интригата в Група C се очертава да е страхотна до края на тази фаза от турнира.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 италия=корупция

    0 0 Отговор
    корупцията е навсякъде в прогнилата гейропа