Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 06:12 2 706 4

Италианската полиция открила секретен документ, подписан от Ювентус и Роналдо

  • кристиано роналдо-
  • ювентус-
  • футбол-
  • полиция-
  • документ-
  • разследване

Бил е намерен по време на разследването срещу “бианконерите” по подозрение във фалшиво счетоводство и пазарни манипулации

Италианската полиция открила секретен документ, подписан от Ювентус и Роналдо - 1
Снимка: БГНЕС

Италианската полиция е открила секретен документ, подписан от Ювентус и Кристиано Роналдо. Той може да доведе до големи проблеми за "Старата госпожа", съобщава “Гадзета дело спорт”. Бил е намерен по време на разследването срещу “бианконерите” по подозрение във фалшиво счетоводство и пазарни манипулации.

При обиските е открит споразумение от 2020 г., според което Юве се задължава да изплати на португалеца сумата от 19,9 млн. евро. Това се случило в периода на драстично намаляване на заплатите заради избухналата пандемия от коронавирус. Това споразумение обаче не е било регистрирано в отчета на клуба. Още по-фрапиращото е, че върху документа е поставен надпис “Не трябва да бъде откривано”.

Както е известно, 37-годишният Роналдо беше част от Ювентус от 2018 до 2021 г.

През декември миналата година финансовата полиция в Италия направи обиск в офисите на "Старата госпожа". Тогава от Ювентус коментираха, че винаги са действали според действащите закони и напълно съдействат на властите в тяхното разследване. Прокуратурата търсеше доказателства за фиктивно изписване на трансфери, както и какво точно се е случило със заплатите на футболистите в периода на пандемията от КОВИД-19 през 2020 г.

Ювентус, бордът на директорите и членовете му, са били информирани, че настоящата фаза по разследването е завършена, съобщи шефа на прокуратурата в Торино Анна Мария Лорето. Практиката в Италия е такава, че приключването на разследването обикновено предшества всяко искане от страна на прокурорите за изпращане на заподозрените на съд.

Според агенция "Ройтерс", която се позовава на свой източник с директни наблюдения по случая, броят на заподозрените е 15. Това са бивши и настоящия ръководители. В това число влизат президентът на клуба Андреа Аниели, вицепрезидентът Павел Недвед и изпълнителният директор Маурицио Аривабене. От Ювентус или от страна на самия Аниели все още няма никакво официално изявление.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    корупции черно ТОТО

    Коментиран от #3

  • 2 Беловеца

    6 5 Отговор
    И Путин се прави че,нищо не знае и няма пръст в цялата работа.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.