Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 17:22 715 7

БФС към Левски: Не прехвърляйте проблемите от болната на здравата глава

  • бфс-
  • левски-
  • борислав михайлов-
  • наско сираков

Ръководството на футболния съюз реагира с изненада на декларацията от „сините“

БФС към Левски: Не прехвърляйте проблемите от болната на здравата глава - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Българския футболен съюз отговори на декларацията на Левски, с която клубът поиска свикването на нов конгрес за избор на президент, като използва за целта притчата за здравата и болната глава.

Подобни обвинения можем да окачествим единствено като удобен начин за прехвърляне на проблемите от болната върху здравата глава“, гласи част от отговора на БФС.

Стадион „Георги Аспарухов“ в продължение на години бе един от бастионите на Борислав Михайлов, тъй като именно бившият му отбор най-често издигаше неговата кандидатура за президентския пост. Собственикът - Наско Сираков, дори заяви, че „няма как да изневери на 20-годишно приятелство“, когато преди година пусна своя вот за Михайлов в борбата му с Димитър Бербатов на конгреса.

Ето и цялата позиция на БФС по темата:

Ръководството на Българския футболен съюз изразява възмущението си от днешната позиция на ПФК „Левски“.

Категорично се противопоставяме на клевети и манипулативни внушения, лишени от всякаква конкретика. Подобни обвинения можем да окачествим единствено като удобен начин за прехвърляне на проблемите от болната върху здравата глава.
Футболните клубове няма как да очакват федерацията да реши всичките им казуси, били те спортно-технически, юридически или финансови.

Българският футболен съюз няма да позволи на който и да било клуб, независимо от името и историята му, да поставя ултимативни и неаргументирани изисквания. ПФК „Левски“ и експертните му ръководители би следвало да са наясно с процедурите, описани в Устава на БФС, както и с неоспоримия факт, че „омагьосаният кръг“ от съдебни дела и обжалвания не е по вина на легитимно избраното ръководство на БФС, а точно обратното.

На Общото събрание преди половин година ПФК „Левски“ гласува за приемането на дългосрочна стратегия, която БФС изпълнява успешно, поради което приемаме днешната позиция на клуба за неприемлива и дори недостойна", пише БФС на своя сайт.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 0 Отговор
    БФС са ЛЮЛКА на СПОРТНО ФУТБОЛНАТА КОРУПЦИЯ
  • 2 Хаха

    7 1 Отговор
    Коя глава е болната се пита в конкретния случай? Със сигурност тая на Лечков и Михайлов узурпирали като диктатори БФС.
  • 3 Перко

    9 0 Отговор
    Не ме интересува левски, но Сираков каза-Няма да задраскам едно четиридесет ( 40 ) годишно приятелство с лека ръка.40 не 20.
  • 4 Тома

    8 0 Отговор
    Тези кръв повръщат власт не дават

    Коментиран от #5

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тома":

    господин ПРАВИ сте
  • 6 Алооооо , Б О Л Н А Т А

    4 1 Отговор
    Г Л А В А е Б Ф С . Вмирисана от КОРУПЦИЯ и НЕКАДЪРНОСТ
  • 7 Възмутен

    4 0 Отговор
    Журналистче, скоро ти писах да не се занимаваш със спортни новини. Преди три дни писа, че Георги Илиев е изпълнителен директор на ЦСКА, сега пишеш за 20 годишно приятелство, при условие, че и децата знаят, че става въпрос за 40 годишно. Пиши за нещо друго, излагаш се.