Last news in Fakti

2 Ноември, 2022 12:30 985 1

Григор Димитров продължава похода си в Париж срещу бивш №7 в света този следобед

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • париж-
  • спорт-
  • фабио фонини

Двубоят на първата ни ракета е трети в програмата на Корт 1 днес и ще стартира не преди 15:00 часа българско време

Григор Димитров продължава похода си в Париж срещу бивш №7 в света този следобед - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, излиза срещу Фабио Фонини в мача си от втори кръг на „Мастърс“ турнира в Париж. Двубоят на първата ни ракета е трети в програмата на Корт 1 днес и ще стартира не преди 15:00 часа българско време, а срещата ще може да наблюдавате на живо в ефира на MAX Sport 1.

Преди това на корта са заложени два мача. Джак Дрейпър ще играе с Франсис Тиафо, докато квалификантът Микаел Имер се изправя срещу намиращия се в топ форма Феликс Оже-Алиасим.

Григор започна с труден успех над Ботик ван де Зандсхулп след два тайбрек сета, докато Фонини, който замени сънародника си Матео Беретини в основната схема, също имаше тежък двубой срещу квалификанта от Франция Артур Филс, но в крайна сметка спечели в три сета.

Фонини и Димитров имат шест мача помежду си, като българинът води с 4-2 в преките сблъсъци. Последният им обаче датира от 2017-а година, когато 31-годишният хасковлия триумфира в два сета на полуфиналите в Стокхолм. Четири от шестте им двубоя са на Мастърс турнири, включително един в Париж през 2013, спечелен от Григор в три сета. Единствената победа на Фонини в тези четири въпросни срещи дойде на домашна земя в Рим през 2015.

Победителят от мача между двамата ще се изправи в осминафиналите срещу един измежду световния номер 1 Карлос Алкарас и японеца Йошихито Нишиока, които също играят днес.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    0 0 Отговор
    Оспех, Гришу !