Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 11:34 1 594 7

Григор Димитров срещу световния №1 Карлос Алкарас

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • карлос алкарас

Безспорно младият испанец е лидерът на следващото поколение и го очаква светло бъдеще

Григор Димитров срещу световния №1 Карлос Алкарас - 1
Снимка: БГНЕС

Вълнуващ ще бъде за българските фенове на тениса днешният ден, тъй като ще имаме възможност да видим първата ни ракета Григор Димитров в битка срещу световния №1 Карлос Алкарас. Залогът е място на четвъртфиналите на “Мастърс” турнира в Париж. 31-годишният Григор ще се изправи срещу 19-годишния Алкарас във втория мач на централния корт в зала “Берси”. Преди тях програмата там в 12:00 часа ще открият две от младите звезди в Тура - Каспер Рууд и Лоренцо Музети.

Това ще бъде първи сблъсък на корта между Григор Димитров и Карлос Алкарас.

Най-добрият български тенисист си осигури среща с новата звезда на мъжкия тенис след победи над коравия холандец Ботик ван де Зандсхулп с 7:6(5), 7:6(5) и италианския ветеран Фабио Фонини с 6:0, 7:5.

Алкарас от своя страна почиваше на старта, а във втория кръг отстрани Йошихито Нишиока с 6:4, 6:4. Испанецът имаше известни колебания в играта си, но не допусна японецът да поднесе изненада.

Много суперлативи могат да се изрекат за Карлос Алкарас, смятан от всички за наследника на Рафаел Надал. Тийнейджърът от Мурсия прави невероятен сезон и има 56 победи до момента, което го нарежда на второ място, непосредствено след Стефанос Циципас, в класирането за най-много успехи през годината.

Положеният от него труд се увенча с титли на US Open, турнирите от сериите “Мастърс 1000” в Маями и Мадрид, а също така и в Рио де Жанейро и Барселона.

На 12 септември Алкарас покори още един връх - той оглави световната ранглиста и стана най-младият №1 в историята, само на 19 години, 4 месеца и 2 дни.

Безспорно младият испанец е лидерът на следващото поколение и го очаква светло бъдеще.

През май неговият треньор Антонио Мартиенс Каскалес сподели, че един от играчите, който е давал като пример на Алкарас още от началото на съвместната им работа, е именно Григор Димитров.

"Бях много впечатлен от Григор Димитров, след като го гледах за пръв път. Той, както и Алкарас, притежаваше невероятен талант, който можеше да се забележи с просто око и затова е един от играчите, които давам на Карлос като примери. Димитров спечели "Мастърс" трофей, играейки перфектно в Синсинати, но като цяло кариерата му не се разви толкова добре, колкото очаквах. Вероятно му липсваше достатъчно концентрация. Той тренираше много усърдно, това е факт, но ако бе положил още малко усилия, резултатите му най-вероятно щяха да са значително по-добри. Постоянно казвам на Карлос „Добър си, но не си толкова добър, колкото беше Димитров на 17 години“. Опитвам се да го мотивирам по този начин“., каза специалистът.

Що се отнася до опита на Григор Димитров в мачове срещу играчи актуални №1 в света, той е изиграл 10 до момента - шест срещу Новак Джокович и четири срещу Рафаел Надал, като има една-единствена победа в тях - срещу сърбина със 7:6(6), 6:7(8), 6:3 на "Мастърс"-а в Мадрид преди 9 години. Последният му такъв сблъсък беще на 2 ноември 2019 година, когато той загуби с 6:7, 4:6 от Ноле.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тия испанци

    2 0 Отговор
    Ето каква работа вършат школите и доброто им управление ! Футбол Баскетбол Футзал Тенис Просто са номер 1

    Коментиран от #2

  • 2 Гришо ще го отнесе

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тия испанци":

    Само гледайте
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 5577

    5 0 Отговор
    Маачкай Гришо.
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор
    В момента Григор играе отлично!Испанецът едва спечели вчера!Григор най вероятно ще спечели,защото няма фобия от този играч!Този мач не се виждаше преди 1вия кръг.Срещу холандецът Ван Де Зандсхулп мачът му бе или- или!Коефициента за Григор е добър!Риска си заслужава!

    Коментиран от #6

  • 6 антрашпиц

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Нищо лично-ще заложа СРЕЩУ Григор Димитров.....може и да изгубя,но така го виждам този мач..
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.