5 Ноември, 2022 22:59 1 119 2

Новак Джокович ще защитава титлата си на турнира "Мастърс" в Париж срещу Холгер Руне

  • новак джокович-
  • холгер руне-
  • мастърс-
  • париж-
  • финал-
  • тенис

Младият датчанин Холгер Руне се класира за първия си финал в тази надпревара

Новак Джокович ще защитава титлата си на турнира "Мастърс" в Париж срещу Холгер Руне - 1
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович победи Стефанос Циципас с 6:2, 3:6, 7:6 (4) в полуфинала на турнира "Мастърс" в Париж с награден фонд от 5 415 410 евро. Мачът бе изключително драматичен, като мина през много обрати и продължи 2 часа и 18 минути. Така Джокович ще защитава титлата си от Париж, която спечели в последните две издания на турнира - през 2019 и 2021 година.
Сръбският тенисист бе повече от убедителен в първия сет. След 3:2 той направи два пробива, спечели всички геймове до края на сета и го затвори с лекота.

Циципас обаче даде изключителен отпор във втория сет. Гъркът успя да направи пробив за 3:2, затвърди го веднага след това и успя да изравни сетовете с 6:3.

Най-голямата драма бе запазена за финала. В третия сет и двамата печелеха подаванията си, като се стигна до тайбрек. В него Циципас бе в по-добра позиция в началото, като направи мини пробиви. Той поведе с 4:3 с много силна игра и имаше два свои сервиза.

Джокович обаче спечели и двата му сервиса, а след това взе и своето подаване. Така се стигна до 6:4, като сърбинът направи чудесен сервис, с който извади съперника си от корта, а след това с воле завърши мача - 7:4 в тайбрека.

Младият датчанин Холгер Руне се класира за първия си финал от турнир "Мастърс", след като се наложи над канадеца Феликс Оже-Алиасим с 6:4, 6:2.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давай Ноле

    10 0 Отговор
    Най-добрият си !
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор
    Господ Джока ,вчера виждаше ОТПАДАНЕТО СИ!!! В Тенисът на Високо ниво навлиза Парапсихологията....Отдавна трябваше да играят с козирка , играещите с Мъри,а сега срещу Руне......