Last news in Fakti

6 Ноември, 2022 17:35 1 411 0

Саид Ибраимов стана шампион на Казахстан с Астана

  • саид ибраимов-
  • астана-
  • шампион

Наставникът триумфира за седми път

Саид Ибраимов стана шампион на Казахстан с Астана - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Българският треньор Саид Ибраимов стана шампион на Казахстан, след като неговият Астана победи Шахтьор Караганди с 3:2 като гост в последния кръг на първенството и завърши на върха, на точка пред преследвача Актобе.

Ибраимов се завърна в Казахстан преди месец и половина и влезе в щаба на новия старши треньор на Астана Григорий Бабаян.

Това е седма титла на Саид Ибраимов в Казахстан, като шест от тях той печели с Астана, а има един успех и с Тобол. Това бе и седма шампионска титла на Астана, предава БТА.

Астана спечели трудна победа с Караганди. Още в началото на мача Марин Томасов пропусна дузпа, но след това Педро Еуженио и същият Томасов вкараха за 2:0 за Астана, а Тимур Чогадзе намали за домакините преди почивката. През второто полувреме Томасов направи 3:1, а Евгени Кобзар оформи крайното 3:2. На отбора на Астана му трябваше само победа, защото по същото време Актобе се наложи над Кайрат Алмати с 4:1.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА