Last news in Fakti

9 Ноември, 2022 12:12 1 213 2

В Белгия нарекоха Лудогорец българският Байерн

  • лудогорец-
  • футбол-
  • андерлехт-
  • байерн мюнхен-
  • лига на конференциите

Съдбата отреди „орлите“ да се изправят срещу Андерлехт

В Белгия нарекоха Лудогорец българският Байерн - 1
Снимка: БГНЕС

В понеделник беше изтеглен жребият за плейофите в Лигата на конференциите, където българският шампион Лудогорец ще участва на пролет. Съдбата отреди „орлите“ да се изправят срещу белгийския гранд Андерлехт.

Въпреки че мачовете са чак през месец февруари догодина, в Белгия обърнаха специално внимание на Лудогорец. Местното издание „HLN.be“, цитиран от „Мач Телеграф“, представи на своите читатели историята и постиженията на разградчани след идването им в елита на България през 2011-а година.

„Пътят на Андерлехт до осминафиналите на Лигата на конференциите минава през България. Съперник е Лудогорец, отборът на бившите играчи на Гент Серджио Падт и Игор Пластун. От 2012-а година Лудогорец става шампион на България 11 поредни пъти. Това е най-продължителната шампионска серия на най-високо професионално ниво в световен мащаб. Андерлехт има среща с българския Байерн в началото на февруари. На 16 февруари Андерлехт ще играе първо в Разград – град в Североизточна България. Реваншът в Брюксел е седмица по-късно“, започва изданието.

„От 2012-а година – в тази първа шампионска година в отбора беше и белгиецът Кристиан Кабаселе. Бумът на Лудогорец идва през 2010-а година, когато българският фармацевтичен предприемач Кирил Домусчиев купува клуба. Домусчиев е собственик и днес на „орлите“, както наричат Лудогорец в България. Клубът също така игра два пъти в груповата фаза на Шампионската лига през последните години, където срещаше Ливърпул, Реал Мадрид, Пари Сен Жермен и Арсенал. Те успяха да вземат точки срещу Ливърпул и ПСЖ, победиха и Базел“, продължава „HLN.be“.

„Преди два сезона Лудогорец игра в Лига Европа, българите тогава бяха в групата на Антверпен. Антверпен спечели и двата мача, а Лудогорец не взе нито една точка. В мача като гост, който Антверпен спечели с 2:1, Лиор Рафаелов вкара втория гол, за да може да покаже пътя на своите съотборници. Серджио Падт и Игор Пластун, двама бивши играчи на Гент, също играят в отбора“, завършва статията на белгийското издание.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    2 3 Отговор
    Объркали са се , искали да кажат , лудогорския Байрям!
  • 2 Аре бе

    2 1 Отговор
    Български Байерн бил, а пък вратата няма толкова място да побере всички топки, които би вкарал му вкарал истинския Байерн. Горките хорица май се опитват да му правят реклама на тоя недисциплиниран и грозно играещ отбор, че няма да могат да съберат и 100 човека на стадиона си за такъв ясен мач.