17 Ноември, 2022 20:08 1 390 0

Кои са клубовете с най-много световни шампиони

  • италия-
  • бразилия-
  • катар 2022-
  • ювентус-
  • байерн мюнхен-
  • германия-
  • интер

Оказва се, че концентрацията е в няколко тима из света

Кои са клубовете с най-много световни шампиони - 1
Снимка: БГНЕС

Обратното броене до световните финали по футбол е към своя край, а сега е ред да ви представим клубните тимове с най-много носители на златни медали от турнира. Допускаме, че някои от тях ще ви изненада, защото и самите ние трябваше да го проверим няколко пъти, за да се убедим.

На първо място е отборът на Ювентус, благодарение на сериозното си представителство в италианския национален тим през годините и особено, когато „Скуадра Адзура“ покоряваше върхове. Цели 25-има играчи на „старата госпожа“ са вдигали световната титла през историята.

Байерн Мюнхен е втори в тази класация с 24-ма национали. „Баварците“ също са доминантна сила в „Бундестима“, но разликата с „Юве“ е, че това е в добри и лоши години за германския футбол.

Топ 3 се попълва от отбора на Интер отново благодарение на традиционния принос с играчи за националния тим на Италия. 20 „нерадзурите“ са се добирали до световния връх.

Останалите отбори в топ 10 са Рома (16), Пенярол (14), Сао Пауло (13) Насионал (13), Ботафого (11), Реал Мадрид (11) и Барселона (11).


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА