Last news in Fakti

19 Ноември, 2022 14:47 1 499 6

Президентът на ФИФА със скандално изказване: Това едностранно четене на морал е лицемерно!

  • фифа-
  • джани инфантино-
  • футбол-
  • катар 2022-
  • мондиал 2022-
  • световно първенство

Изборът на Катар за домакин на Мондиала е обект на сериозни критики, но Инфантино не е съгласен с тях

Президентът на ФИФА със скандално изказване: Това едностранно четене на морал е лицемерно! - 1
Снимка: БГНЕС


Президентът на ФИФА Джани Инфантино направи пламенна защита на Световното първенство в Катар на официалната си пресконференция преди началото на Мондиал 2022 утре. Изборът на Катар за домакин на Мондиала е обект на сериозни критики, но Инфантино не е съгласен с тях.

Правозащитни организации по време на подготовката за Световното първенство по футбол непрекъснато критикуваха властите на страната за политиката им в областта на правата на трудовите мигранти, жените и сексуалните малцинства.

„Това едностранно четене на морал е лицемерно. Не искам да давам житейски уроци, но това, което се случва, е изключително несправедливо. За това, което сме сторили ние европейците през последните 3000 години, трябва да се извиняваме през следващите 3000 години, преди да четем морал на другите", обяви Инфантино.

Срещу Катар има сериозни обвинения за погазване на човешките права, криминализация на ЛГБТИ общността и ужасяващи условия на труд за мигрантите работници, които са довели до смъртта на над 3000 от тях.

„Днес аз се чувствам катарец, днес се чувствам арабин, днес се чувствам африканец, днес се чувствам гей, днес се чувствам в неравностойно положение, днес се чувствам работник мигрант“, каза по темата Инфантино.

Вчера изненадващо стана ясно, че под натиска на катарските власти край стадионите преди и по време на мачовете няма да се продава бира.

„Мисля, че феновете ще оцелеят за три часа без бира“, коментира президентът на ФИФА.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан Фарашев

    23 1 Отговор
    Какво очаквате да каже ,, ДА ние взехме парите . Смях в залата ако някой вярва в това е луд
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Свиленград

    6 1 Отговор
    Джани Инфантилно
  • 4 Иван

    9 0 Отговор
    И на мен да ми цакат пачки и аз ще ги хваля😂😂😂
  • 5 РЕАЛИСТ

    2 4 Отговор
    Вдига се шум най-вече от англичаните. Те бяха кандидати за домакин, но катарците ги надцакаха. Англия може да стане шампион, само ако да домакини и съдиите им пуснат гювеч, като през 1966г
  • 6 Този е

    4 0 Отговор
    само един корумпиран пор!