Last news in Fakti

2 Август, 2013 13:19 1 540 0

Русия забрани „гей пропагандата“ за предстоящата Олимпиада в Сочи

  • пропаганда-
  • русия-
  • владимир путин-
  • сочи-
  • зимни олимпийски игри
Русия забрани „гей пропагандата“ за предстоящата Олимпиада в Сочи - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Чуждестранните спортни състезатели и гостите на страната ще трябва да се придържат към новата забрана за „гей пропаганда“ на предстоящите Зимни олимпийски игри в Сочи през 2014 година, съобщи „Ройтерс“. Това решение предизвика остри реакции от западните държави и Съединените американски щати.

„Никой не забранява един спортист да е с нетрадиционна сексуална ориентация. Но ако той излезе на улицата и започне на пропагандира, ще му бъде потърсена наказателна отговорност“, заяви спортният министър на страната Витали Мутко, цитиран от „РИА Новости“. На нарушителите може да им бъде наложена глоба от над 3 хиляди долара, както и да бъдат незабавно депортирани от Русия.

Този закон, както и забраната за осиновяване на деца от хомосексуалисти, са част от консервативните мерки, които въведе президентът на Русия Владимир Путин след завръщането си в Кремъл през май 2012 година.

Критиците на Путин го обвиниха, че е въвел поредица от репресивни мерки по време на третия му мандат като президент на страната. Бившият шпионин на КГБ пък заяви, че Сочи е приоритет на Русия и чрез олимпийските игри светът може да види „новото“ лице на държавата и първокласната инфраструктура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА