2 Декември, 2022 11:02 1 445 2

Луис Енрике: Няма какво да празнувам, даже ми горчи защото не намирам никакъв повод за радост

  • луис енрике-
  • испания-
  • футбол-
  • катар 2022-
  • мондиал 2022

Когато отборът на Япония беше останал отзад и се защитаваше, добре се справихме и избегнахме проблеми

Луис Енрике: Няма какво да празнувам, даже ми горчи защото не намирам никакъв повод за радост - 1
Снимка: БГНЕС

Луис Енрике – треньорът на испанския национален отбор не беше в добро настроение след мача с Япония, въпреки класирането за осминафиналите. Поражението с 1:2 от Самураите му даде сериозни поводи за размисъл, а Испания отива напред само благодарение чудесната си голова разлика.

"Няма какво да празнувам. Да, отиваме на осминафиналите, но бих искал да отидем там като първия отбор в групата. Даже ми горчи, не намирам никакъв повод за радост. Мисля, че опитахме всичко. Когато отборът на Япония беше останал отзад и се защитаваше, добре се справихме и избегнахме проблеми. Но имаше колапс в нашата игра, в поведението на всички и как се справихме с преодоляването на този колапс, вече е трудно да се каже. Можете да обясните, че Испания доминираше над Япония 80 минути на терена, нали? Хубавото е, че такъв колапс в отбора се появява един път на четири години. Никога не съм празнувал загуби, така че няма какво да празнувам", добавя бившият нападател и треньор на Барселона.

Но Испания трябваше да се надява на стечение на обстоятелствата в група Е, след като не контролираше мача си с Япония. И беше попитан от журналист дали е бил наясно, че в един момент тимът му е бил на прага на елиминацията, тъй като във виртуалното класиране японците и Коста Рика бяха на първите две места.

"Не, повярвайте ми! Вероятно щях да получа инфаркт, ако го бях научил! Бяхме изпаднали ли? Не обръщах внимание на другия мач, кога се случи това? Вероятно щях да бъда със сърдечен удар", разказва Енрике на пресконференцията.

"Рухнахме за пет минути, след като преди почивката не позволихме почти никакви проблеми пред нашата врата. И след като пуснахме два гола за пет минути, можехме да инкасираме още два. Никак не бях доволен. В крайна сметка отиваме напред, първият ни съперник е Мароко, а кой ще дойде след това – не е сега мястото и времето".

Големият момент в мача беше попадението на Ао Танака, което предизвика много дебати и на стадиона, и в социалните мрежи, а логично и на пресконференцията. Вторият гол стана след на пръв поглед невъзможно връщане на топката от Каору Митома. Телевизионните повторения показаха, че кълбото е напуснало терена при подаването от аутлинията, но след преглед с помощта на видеотехнологията за съдиите (ВАР) и сигнала от инсталирания в топката микрочип, се оказа напълно редовно попадение.

"От моя ъгъл топката очевидно беше наполовина аут. Повече от това не мога да кажа заради скоростта. Дали е била изцяло в аут…!? Изображенията трябва да са грешни или изфабрикувани? Видях изображението на екрана за този гол и казах, че не може да е истина. Няма какво друго да кажа. Имам пълно уважение. Знаех, че нещо не е наред, тъй като ВАР се нуждаеше от много време, за да вземе решение. Но всичко вече е приключило".

Попитан накрая къде вижда Испания на турнира като цяло, след като представянето срещу японците беше притеснително, треньорът отговори: "Имаме основата и това е важното. Испания има много качествени млади футболисти и в следващите 10 години трябва да направим така, че те да бъдат още по-добри и да създадем нови като тях".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    4 1 Отговор
    Тез японци голяма сила, никой не очакваше да бият Испания и Германия.........швабите се издъниха в групите, и друг път са били на косъм да ги прескочат ама тоя път косъма се скъса!
  • 2 Дани

    12 0 Отговор
    Дърта тарикатска схема. Да играете с Мароко, и да избегнете Бразилия и Аржентина! И сценки сега :)!