Last news in Fakti

9 Август, 2013 13:14 1 469 0

Лудогорец срещу Базел в битка за групите на ШЛ

  • шампионска лига-
  • лудогорец-
  • базел-
  • жребий
Лудогорец срещу Базел в битка за групите на ШЛ - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Българският шампион Лудогорец ще се изправи срещу Базел в директен плейофен сблъсък за влизане в групите на Шампионската лига. Това отреди тегленият днес в Нион жребий, който „начерта“ и други интересни двубои. Ако разградчани преодолеят съперника си, ще играят за първи път в групите на най-комерсиалния клубен турнир на планетата. Ако се провалят, ще продължат участието си в групите на втория по сила турнир Лига Европа. Първият мач ще бъде на 20 или 21 август в София, реваншът е седмица по-късно.

Базел е 16-кратен носител на титлата на Швейцария. През миналия сезон тимът достигна до полуфиналите на Лига Европа, но бе отстранен от Челси, който по-късно вдигна трофея. През сезон 2011/2012 Базел игра в групите на Шампионската лига, записвайки престижен успех срещу Манчестър Юнайтед. Година преди това пък швейцарците биха Рома и Клуж, отново в групите на Шампионската лига.

Интересен факт е, че българинът Иван Иванов ще се изправи за втори път в рамките на няколко седмици срещу българския шампион. Бившият играч на ЦСКА не успя да помогне на Партизан срещу Лудогорец, а преди дни подписа договор именно с Базел.

Завършилият на трето място в Серия „А“ Милан ще има тежката задача да отстрани холандския ПСВ. Арсенал пък ще играе срещу турския Фенербахче. Вижте и всички двойки:

Шампионски поток:
Динамо Загреб (Хърватия) – Аустрия Виена (Австрия)
Лудогорец (България) – Базел (Швейцария)
Виктория Пилзен (Чехия) – Марибор (Словения)
Шахтьор Караганди (Казахстан) – Селтик (Шотландия)
Стяуа (Румъния) – Легия Варшава (Полша)

Нешампионски поток:
ПСВ (Холандия) – Милан (Италия)
Фенербахче (Турция) – Арсенал (Англия)
Лион (Франция) – Реал Сосиедад (Испания)
Шалке 04 (Германия) – Металист Харков (Украйна)
Пасош Ферейра (Португалия) – Зенит (Русия)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА