Last news in Fakti

3 Януари, 2023 13:30 2 248 0

Шефът на Audi за Мик Шумахер: Той избра Mercedes

  • мик шумахер-
  • формула 1-
  • mercedes-
  • audi-
  • адам бейкър-
  • спорт

Ние разбираме, че целта на Мик е да се върне колкото се може по-бързо като титуляр във Формула 1

Шефът на Audi за Мик Шумахер: Той избра Mercedes - 1
Снимка: БГНЕС

Новината, че Audi планира да наеме пилот по развитието до края на тази година, за да работи той по програмата за производство на задвижващи системи и на симулатора в Нойбург, успя да развълнува немските медии. И те веднага съживиха предположението, че Мик Шумахер ще премине в Audi и за 2026 ще е титуляр на заводския тим на марката.

Синът на легендарния 7-кратен световен шампион Михаел Шумахер - Мик, кара две години за Haas, но беше освободен след края на миналия сезон и за 2023 подписа да е резервен пилот на Mercedes.

Шефът на програмата на Audi за Формула 1 Адам Бейкър първоначално не пожела да коментира спекулациите за Мик и обясни, че за тимът ще е важно пилотът да е бърз, а ако е германец, това ще е бонус. Но накрая се стигна и до прекия въпрос дали Audi ще наеми Мик Шумахер.

“Всички свързват Мик с нас, това ми е известно - обясни Бейкър. - Но той избра да отиде в Mercedes. Ние разбираме, че целта на Мик е да се върне колкото се може по-бързо като титуляр във Формула 1.”

Чичото на Мик - Ралф Шумахер, вече прогнозира, че германският пилот може да смени Люис Хамилтън в Mercedes, когато 7-кратният световен шампион реши да напусне тима.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА