6 Февруари, 2023 06:27 931 0

Интер удължи негативната серия на градския съперник Милан

  • интер-
  • милан-
  • серия а-
  • дерби-
  • футбол

"Нерадзурите" спечелиха дербито за втори път в рамките на 3 седмици

Интер удължи негативната серия на градския съперник Милан - 1
Снимка: БГНЕС

Интер удължи негативната серия на градския съперник Милан, след като го победи с 1:0. Единственото попадение в мача бе дело на Лаутаро Мартинес в 34-ата минута. "Нерадзурите" спечелиха дербито за втори път в рамките на 3 седмици.

Отборът на Стефано Пиоли е в серия от седем поредни мача без победа във всички турнири, като освен това записа четвърта поредна загуба. От кандидат за титлата "росонерите" вече започват да изостават в битката за топ 4. Интер пък е втори, но на 13 точки зад лидера Наполи.

Интер удължи негативната серия на градския съперник Милан
Снимка: БГНЕС

Пиоли беше направил някои промени и заложи на формация 3-5-2, но във втори пореден мач остави Рафаел Леао на пейката. Дивок Ориги играеше заедно с Оливие Жиру в атака. Матео Габия бе част от защитата, а Жуниор Месиас от халфовата линия. Милан обаче беше пълна трагедия през първото полувреме и изглеждаше като отбор, чиято цел е да загуби с по-малко.

Дербито започна с доминация на Интер. Още от началото "нерадзурите" поеха контрола върху мача и започнаха да създават положения. Първата сериозна възможност се откри пред Лаутаро Мартинес. Топката се озова в него на отлична позиция в наказателното поле, но изстрелът му бе отразен великолепно от Тарарушану. Малко по-късно отново аржентинецът бе близо до гол. Той засече центриране на Шкриняр. Топката обаче отиде покрай вратата.

Последва ситуация, в която Джеко падна в наказателното поле и поиска дузпа, но съдията бързо подмина ситуацията. След силните минути на Интер последва леко затишие, но "росонерите" не успяваха да създадат нищо в предни позиции. Те основно се бранеха и рядко играеха с топката. Удар на Барела бе блокиран, а Татарушану се намеси след ъглов удар на Димарко, като топката отиваше в мрежата.

Интер удължи негативната серия на градския съперник Милан
Снимка: БГНЕС

Превъзходството на тима на Симоне Индзаги беше тотално и това доведе заслужено до гол. В 34-ата минута след ъглов удар Лаутаро Мартинес засече топката с глава и откри резултата. Това бе 12-ти гол за аржентинеца в Серия А за този сезон. Той има 4 попадения в последните 4 мача на Интер в първенството, като всички голове на "нерадзурите" в тези срещи са негово дело.

През първото полувреме Милан бе държал топката в 26% от времето и не отправи нито един удар към противниковата врата. Не беше ясно каква е идеята на Пиоли, тъй като отборът изглеждаше сякаш е с настройката да загуби с по-малко, а не да играе за победа. На почивката Месиас излезе и на негово място влезе Браим Диас, но нищо не се промени и в началото на второто полувреме, а Интер можеше да удвои преднината си. Лаутаро беше изведен от Джеко на добра позиция и стреля силно, но Татарушану се намеси отлично.

Интер удължи негативната серия на градския съперник Милан
Снимка: БГНЕС

Секунди преди тази ситуация на терена се появи Рафаел Леао. Той влезе заедно със Салемакерс, а Ориги и Калабрия напуснаха. Тези смени всъщност малко промениха облика на "росонерите". Малко след това те организираха две атаки поред, което се случи за първи път в мача. Те опитаха да пресират в полето на съперника за кратко и дори стигнаха до удар, като Жиру прати топката над вратата.

Тимът на Пиоли започна да владее повече с топката, но играта бе изпълнена с грешки и от двете страни. Симоне Индзаги направи тройна смяна, като пусна в игра Лукаку, Брозович и Госенс на мястото на Джеко, Мхитарян и Димарко. В 76-ата минута Милан създаде първата си реална възможност от началото на мача. Леао напредна и намери Жиру в наказателното поле. Французинът обаче спря топката ужасяващо и това му попречи да нанесе удар. Малко след това Жиру стреля от фал, като прати топката покрай вратата.

Милан имаше кратък добър период, след който "нерадзурите" си върнаха инициативата, въпреки че и те не поддържаха високо ниво след почивката. В 83-ата минута Лукаку прати топката в мрежата, но бе извършил нарушение преди това и голът не бе зачетен. Това се случи и в 90-ата минута, когато Лаутаро се разписа, а попадението бе отменено поради засада. В самия край Татарушану отрази удар на Лукаку.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА