28 Август, 2013 18:21 1 813 0

Абрамович спира парите за руския футбол

  • роман абрамович-
  • футбол-
  • русия

От 2004 г. насам ръководената от него Национална футболна академия е вложила в руския футбол над $200 млн.

Абрамович спира парите за руския футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Руският милиардер и собственик на английския футболен клуб Челси спря финансирането от своя страна на руския футбол, съобщава Би Би Си.

Неговият говорите в инвестиционната фирма Милхаус заяви, че ръководената от Абрамович Национална футболна академия в Русия вече е изпълнила своите цели. Според Форбс милиардерът е намалил вложенията си в руския футбол още през 2010 г.

Според различни доклади от старта на съществуването си до днес, Националната футболна академия е построила около 130 нови затревени игрища и е вложила в руския спорт  близо $200 млн.
Инициативата стартира през 2004г., като тя финансира и младежки треньорски програми. Абрамович започна инвестициите в родния си  футбол малко след като придоби собствеността над футболен клуб Челси.

Милиардерът подпомагаше и финансирането на националния отбор на Русия в периода между 2005 и 2010г.. Той покриваше заплатата от $7 млн. на холандския  треньор на отбора Гус Хидинк, който беше отстранен от поста си след провала на Русия в квалификациите за световното първенство в ЮАР през 2010г. Вследствие на това Роман Абрамович спря наливането на пари в отбора. В крайна сметка тази роля бе поета от енергийния гигант Газпром.

Форбс поставя Абрамович на 13-то място в класацията на най-богатите бизнесмени в Русия. Неговото състояние се оценява на $10.2 млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА